Iarnă timpurie în România: Prima ninsoare din acest sezon a căzut pe Transalpina, la final de septembrie

Iarnă timpurie în România: Prima ninsoare din acest sezon a căzut pe Transalpina, la final de septembrie

A căzut prima ninsoare îna cest sezon rece. Pe Transalpina a nins, sâmbătă. Șoferii susprinși pe acest drum erau nepregătiți pentru astfel de condiții de trafic.

Prima ninsoare din sezonul de iarnă 2020-2021

Iarna pare că se grăbește. Primii fulgi de zăpadă au căzut deja, în prima lună de toamnă. Mai exact, pe 26 septembrie, pe Transalpina.

Din cauza temperaturiii scăzute, în scurt timp, pe asfalt s-a format un strat alb – subţire, transmite Pro Tv.

Șoferii care se aflau în zonă s-au arătat suprinși de fulgii de nea, eși nu au fost mulți și nu au creat probleme pe carosabil.

Iarna se grăbește și în Europa. Zăpadă de jumătate de metru în Franța și Italia

În Franța și Italia, vara e urmată direct de iarnă. A nins abundent în cele două țări, iar stratul de zăpadă ajunge pe alocuri la o jumătate de metru.

În zonele montane din Alpi și Pirinei s-a înregistrat cea mai abundentă ninsoare din ultimii 15 ani, potrivitmeteopyrnees.fr.

Deja mai multe drumuri au fost închise, iar pe celelalte nu se mai poate circula decât dacă mașinile sunt echipate corespunzător. Cabanierii spun că sunt obișnuiți cu astfel de peisaje doar în apropierea Crăciunului.

Alertă meteo de vreme severă! Cod portocaliu și galben de furtuni în toată țara

Amintim că meteorologii au anunțat o vreme extrem de capricioasă duminică, 27 septembrie 2020, în ziua votului.

Sunt în vigoare două coduri, unul galben și celălalt portocaliu, deinstabilitate atmosferică accentuată.

Este vizată toată țara de aceste fenomene meteo.

Vor fi ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în intervalul sâmbătă, 26 septembrie, ora 09:00 – duminică, 27 septembrie, ora 03:00.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.