Iași: Un tânăr, care a omorât o femeie în urmă cu câteva luni, a fost prins cu ajutorul unui telefon (VIDEO)

Iași: Un tânăr, care a omorât o femeie în urmă cu câteva luni, a fost prins cu ajutorul unui telefon (VIDEO)

Numărul de telefon l-a dat de gol pe un individ extrem de periculos, căutat pentru crimă, informează B1 TV. Petru Creţu, un tânăr în vârstă de 19 ani, a omorât în luna iunie o profesoară din comuna ieşeană Cotnari. Apoi a jefuit-o. Pe lângă bani, i-a luat şi telefonul mobil. Pentru că a folosit aparatul, chiar dacă a scos cartela femeii, serviciile secrete i-au luat urma. Tânărul, care este recidivist, îşi aşteaptă acum sentinţa.

Fosta profesoară a vândut o bucată de pământ, iar Petru Creţu muncea la cel care a cumpărat parcela. A văzut chiar şi momentul în care proprietara încasa banii de pe urma tranzacţiei, povestesc localnicii. Aşa că noaptea, ucigaşul i-a spart geamul casei şi a intrat peste femeie.

”I-a căutat banii, i-a găsit vreo 20 de milioane, in fundul şifonierului, a bătut-o până să-i scoată pe toţi, cât a luat pe pământ. El a fugit, a venit Criminalistica, l-a căutat până la găsit. În Cârjoaia, că tatăl lui e de acolo”, decalară un localnic.

După ce a ucis-o pe bătrână, bărbatul i-a luat şi telefonul mobil. Această faptă avea să îi conducă pe anchetatori pe urmele sale. Petru Creţu a înlocuit cartela telefonică a fostei proprietare a terenului, cu propriul său SIM. Cum anchetatorii urmăreau telefonul şi nu cartela, serviciile de informaţii au reuşit să dea de urma criminalului. Oamenii din Cotnari spun că Petru Creţu nu ar fi comis singur crima.

„Ar trebui închis pe viaţă. Cum a chinuit-o pe doamna aia. I-a băgat și perna în gura, a violat-o. I-au găsit ţăgări şi băutură cum a stat băiatul acolo. Cred că au fost mai mulţi acolo, dar el spune că a fost singur. Se zice că au fost vreo trei, dar el spune că a fost singur”, a mai spus bărbatul.

Ucigaşul îşi aşteaptă acum sentinţa. Tânărul era cunoscut de oamenii din Cotnari ca fiind o persoană violentă. A mai avut antecedente penale, spun localnicii. Şi-ar fi bătut chiar propriul bunic şi l-a lăsat pe bătrân fără niciun ban.

Criminal prins cu ajutorul unui telefon