ÎCCJ a făcut anunțul: Când se vor trage la sorți judecătorii care vor face parte din completurile de cinci

ÎCCJ a făcut anunțul: Când se vor trage la sorți judecătorii care vor face parte din completurile de cinci

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ)anunță că vineri va avea loc tragerea la sorți pentru desemnarea completurilor de cinci judecători pentru anul 2018.

„La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în ședință publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, se arată într-un comunicat de presă al Curții Supreme.

Curtea Constituțională a constatat, miercuri, existența unui conflict juridic între Parlament şi Curtea Supremă, referitor la formarea completurilor de cinci judecători de la această instanță.

Decizia îl interesează direct pe șeful PSD, Liviu Dragnea, care s-a arătat nemulțumit de modul în care a fost alcătuit completul de cinci judecători în dosarul în care, la prima instanță, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Tags: