IGSU: Capitala și 38 de localități din 15 județe, afectate de vremea rea

IGSU: Capitala și 38 de localități din 15 județe, afectate de vremea rea

Capitala și 38 de localități din 15 județe au fost afectate de ploile și vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi, a transmis IGSU. Județele afectate sunt: Alba, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui și Vâlcea.

Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din cinci locuințe și 23 curți inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare și au fost îndepărtați 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcție căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate nouă autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperișuri ale unor imobile au fost parțial sau total afectate, mai precizează IGSU.

În Capitală, pompierii au îndepărtat 13 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe șoseaua Viilor, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un arbore rupt de vânt.

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.