Ilfov: Peste 2.000 de persoane s-au imunizat împotriva coronavirusului la Maratonul vaccinării

Ilfov: Peste 2.000 de persoane s-au imunizat împotriva coronavirusului la Maratonul vaccinării
Foto: Hepta - DPA Images / Carlos Guzman

În cadrul Maratonului de vaccinare derulat weekend-ul trecut la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Buftea s-au imunizat împotriva COVID-19 peste 2.000 de persoane.

„Primul maraton de vaccinare din Ilfov s-a încheiat aseară, la orele 24:00. În aceste 3 zile, la centrul de vaccinare de la Buftea s-au prezentat un număr de 2070 de cetăţeni, dintre care 1970 au optat pentru serul Pfizer BioNTech, iar 100 au ales Moderna. De asemenea, echipajele mobile au fost prezente în teritoriu şi în acest weekend, vaccinând un număr de 108 persoane”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a CJ Ilfov.

Aceste evenimente vor continua.

„Sunt mulţumit de mobilizarea ilfovenilor din acest weekend, vă mulţumesc, şi sunt sigur că va fi din ce în ce mai bine la evenimentele similare următoare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma.

Totodată, senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc a subliniat că evenimentul organizat de Consiliul Judeţean este un model de bune practici şi de colaborare între stat şi cetăţeni.

„Sunt convinsă că sfârşitul pandemiei va marca un nou început pentru societatea românească. Pentru că am văzut cu toţii că doar împreună reuşim”, a adăugat senatorul liberal Nicoleta Pauliuc.

Ilfov: Peste 2.000 de persoane s-au imunizat împotriva coronavirusului la Maratonul vaccinării

Peste 330.000 de persoane vaccinate în weekend

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a anunțat că, în weekendul deja încheiat, au fost vaccinate peste 330.000 de persoane. „Am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață”, a fost mesajul transmis luni de CNCAV, care a le-a mulțumit tuturor celor care fie s-au vaccinat, fie sau programat, fie intenționează să o facă, dar și celor care au contribuit la acest efort comun.

„România se vaccinează! Peste 330.000 de persoane s-au vaccinat în 3 zile! A fost un weekend minunat în care am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață. Un efort comun de o mare amploare care a pornit de la Timișoara, primul Maraton al Vaccinării împotriva COVID-19, și care s-a multiplicat în aproape toată țara”, a scris CNCAV, luni, pe Facebook.

Au fost organizate centre de vaccinare în zone din toată țara, iar unele locații au fost chiar inedite.

„Castelul Bran, care a oferit vaccinări de neuitat, apoi Castelul Corvinilor, pentru iubitorii de istorie, Stadionul emblemă al Olteniei, Stadionul “găzarilor” din Ploiești, Cetatea Unirii din Alba Iulia, Alexandria, în care s-a vaccinat pe acompaniamentul tarafului, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Baia Mare, Iași, Vaslui, Drobeta-Turnu Mehedinți, Faleza și marile magazine din Constanța, Arad, București, Galați, Slatina, Sibiu, Suceava, Râmnicu Vâlcea, unde s-a vaccinat primul bulibașă, Petroșani, Satu Mare, Bacău, Blaj, Sebeș, Teiuș, Cugir, Ciugud to be true, Buzău, Oradea și până la Dorohoi. A fost minunat!”, a adăugat CNCAV.