Imagini șocante, dezvăluite de un medic de la Spitalul de Arși din Capitală: În secția de ATI există pacienți ale căror răni sunt mâncate de viermi (VIDEO)

Imagini șocante, dezvăluite de un medic de la Spitalul de Arși din Capitală: În secția de ATI există pacienți ale căror răni sunt mâncate de viermi (VIDEO)
Foto: institutiimedicale.ro

Imagini șocante într-un spital din România. Un medic a filmat, în secția de reanimare a spitalului de Arşi, un pacient ale cărui răni sunt pur şi simplu mâncate de viermi. Pe ceafa bărbatului sunt larve care i-au infectat întreg organismul. Iar cazul nu este unul singular, se arată într-un material difuzat de jurnaliştii Gazetei Sporturilor.

Imaginile au fost surprinse recent de către un medic de la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Pacientul în cauză este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Medicul care a insistat ca imaginile să fie făcute publice a precizat și că în spital mai există un caz identic.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta. (…) Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muște (…) Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, a declarat medicul pentru jurnaliștii de la GSP.

”Viermii stau pe pacient de cel puţin 24 de ore, de când a început să se vorbească de această problemă. (…) Asta se întâmplă fiindcă nu se urmărește igiena pacienților, conducerea s-a resemnat”, a adăugat medicul.

Imagini șocante, dezvăluite de un medic de la Spitalul de Arși din Capitală: În secția de ATI sunt pacienți ale căror răni sunt mâncate de viermi

#DIRECT_ONE_weehke#

Întrebat în legătură cu imaginile filmate în spital, Adrian Stănculea, șeful ATI, a răspus inițial că i se pare puțin probabil.

”Acestea sunt condițiile, nu avem condiții la ATI, știți de cînd ni s-a promis un spital nou?!”, a declarat Stănculea.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Mirela Neag, unul dintre jurnaliștii care au realizat materialul de pe Gazeta Sporturilor, a atras atenția asupra faptului că problemele de igienă de la Spitalul de Arși au fost semnalate încă din luna decembrie a anului trecut, după tragedia de la Colectiv, însă nimic nu s-a schimbat de atunci.

”Medicul a dorit să arate că așa nu se mai poate munci în acel spital. Am discutat cu șeful secției de ATI, cu Adrian Stănculea, care în mare ne-a confirmat condițiile precare în care sunt nevoiți ei să trateze arșii.

Domnul doctor a spus în luna decembrie că singura soluție este un spital nou, lucrurile nu s-ua schimbat cu nimic din decembrie până astăzi. Ca dovadă, în terapia intesivă nu există aer condiționat, nu există uși care să izoleze pacienții, singura modalitate de aerisire este deschiderea ușilor, intră muște, se așază pe pacienți și în câteva zile apar larvele.

Asta arată și o lipsă de igienă a pacientului, pentru că în fiecare zi rănile trebuie curățate, dezinfectate, spălate, ceea ce nu este cazul aici.

E mai ușor să afirme că e nevoie de un spital nou. Ei spun o jumătate de adevăr, ei continuă să practice în aceste condiții, deși e evident că Spitalul de Arși nu oferă condiții de tratare a arșilor. Au trecut opt luni de când a fost primul semnal de alarmă. Asta este România.

Știm că pacientul a decedat între timp. Nu știm cauza morții. E vorba de doi pacienți care se aflau în acea stare și cu larve pe răni și am înțeles că cel care apare cu larve pe răni a decedat în cursul zilei de ieri”, a declarat Mirela Neag.