Îmbulzeală la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti. Peste 2.000 de persoane prezente

Îmbulzeală la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti. Peste 2.000 de persoane prezente

Peste 2.000 de persoane s-au înghesuit, vineri, la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti, unde mulţi dintre cei prezenţi au relamat că agenţii AJOFM Argeş le-au reţinut carnetele de şomer, chemându-i la bursă pentru a le restitui.Cconducerea instituţiei spune că măsura este „legală şi binevenită”.

Organizatorii bursei au cerut ajutorul jandarmilor pentru a ţine mulţimea în frâu.

„Suntem nervoşi pentru că mulţi dintre angajatori au întârziat o jumătate de oră şi suntem nemulţumiţi că ni s-au reţinut ilegal carnetele de şomer în ziua vizei, înapoierea acestora fiind condiţionată de prezenţa la această bursă. Este inadmisibil ce se întâmplă”, a declarat unul dintre şomeri, citat de Mediafax.

Reprezentanţii AJOFM au recunoscut că această măsură este “legală şi binevenită”, fiind singura modalitate prin care îi pot determina pe oameni să fie interesaţi de găsirea unui loc de muncă.

„Nu este nicio condiţionare, măsura este legală şi binevenită, se aplică din 2006 şi alţi colegi de-ai mei din ţară o aplică. Sunt mulţi care vin la bursă, dar nu sunt interesaţi de locurile de muncă. Uite, am un croitor care are carnetul aici şi am 50 de locuri de muncă pentru croitori. Îl invit să îi dau repartiţie, nu să îi dau carnetul înapoi. Păi dacă avem loc de muncă, îi propunem şi refuză, trebuie aplicată legea şi ştiţi şi dumneavoastră ce măsuri trebuie luate. Repet, este o măsură legală, iar prin această măsură încercăm să-i aducem pe şomeri la bursa locurilor de muncă pentru a fi”, a declarat directorul AJOFM Argeş, Iulian Nicolae.

De altfel, reprezentanţii AJOFM Argeş au organizat un punct special de restituire a carnetelor de şomaj, iar oamenii s-au prezentat în baza unor bilete de ordine, pentru a reintra în posesia documentelor.

La Bursa locurilor de muncă din Piteşti s-au prezentat 43 de agenţi economici cu 625 de posturi libere, 80 dintre acestea fiind destinate absolvenţilor de studii superioare.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)