Încă 6 decese provocate de COVID-19 în România. Victimele aveau între 55 și 94 de ani. Bilanțul a ajuns la 182 de morți

Încă 6 decese provocate de COVID-19 în România. Victimele aveau între 55 și 94 de ani. Bilanțul a ajuns la 182 de morți
Foto: pixabay.com

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 182 de morți. Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți dimineață, încă șase decese. Ultimele victime ale COVID-19 aveau vârste între 55 și 94 de ani. Ele erau din București, Sălaj, Arad, Alba, Ialomița și Mehedinți.

Ultimele victime ale epidemiei de COVID-19

Prima victimă nou raportată este o femeie de 67 de ani din județul Mehedinți. Ea a ajuns la Spitalul Județean Drobeta Turnu-Severin pe 4 aprilie, având pneumonie acută bilaterală, și a fost transferată la secția de Terapie Intensivă o zi mai târziu. A fost confirmată pozitiv pe 6 aprilie și a murit în aceeași zi, în timp ce era transferată la Spitalul de Boli infecțioase din Craiova. Suferea de o afecțiune pulmonară cronică.

În județul Ialomița a murit un bărbat de 60 de ani. Pe 4 aprilie, el a fost internat la Spitalul Județean Slobozia. Avea insuficiență respiratorie acută, cu dispnee. O zi mai târziu a ajuns intubat la secția de Terapie Intensivă. A murit tot pe 5 aprilie și a fost confirmat pe 6.

A murit și un bărbat de 66 din Alba, care avea deja mai multe afecțiuni: „cardiopatie ischemica, HTA, fibroza pulmonara, boala renala cronica – dializa, Diabet Zaharat insulinodependent, obezitate”. Acesta locuia în județul Cluj, dar se afla în Alba, în vizită la fiica sa. Pe 5 aprilie, a ajuns la Spitalul Județean Alba Iulia cu „infarct Miocardic Acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala și tricuspidiana, HTA”.

O altă victimă a epidemiei de coronavirus este un bărbat de 94 de ani din județul Arad. Pe 4 aprilie, el a ajuns la Spitalul Județean cu insuficiență respiratorie acută. I s-au recoltat probe pe 4 aprilie, zi în care a și murit. A fost depitat pozitiv pe 6 aprilie. Comorbidități: cardiopatie cronică, fibrilație atrială.

În județul Sălaj a murit un bărbat de 55 de ani, care avea deja de o afecțiune pulmonară cronică. Pe 4 aprilie, el a ajuns la Spitalul Județean Zalău cu pneumonie acută bilaterală. A fost depistat pozitiv pe 6 aprilie, când a și murit.

Ultima victimă raportată este o femeie de 70 de ani din București. Ea a fost internată inițial la Spitalul Sf. Ioan, apoi a fost transferată la Spitalul ”Victor Babeș”. A fost confirmată pe 2 aprilie și a murit pe 6. Avea afecțiuni cardiace cronice.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Epidemia de coronavirus în România – Ultimele cifre

Potrivit celor mai recente date, transmise luni, ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, în România sunt 4.057 de cazuri de infectare cu coronavirus. 406 oameni s-au vindecat, dar peste 170 erau la acea oră internați la secția de Terapie Intensivă.

Aproape 24.000 de oameni erau în carantină pe teritoriul României și mai bine de 106.000 în izolare la domiciliu. Un număr de 315 dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor și sancțiuni în valoare de 21 de milioane de lei au fost aplicate celor care nu au respectat măsurile de izolare.

În afara granițelor, peste 600 de români s-au infectat și 29 au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe