Încă 11 români au murit din cauza COVID-19. Cea mai tânără victimă – Un bărbat de 27 de ani, găsit mort acasă. Bilanțul deceselor a ajuns la 133

Încă 11 români au murit din cauza COVID-19. Cea mai tânără victimă - Un bărbat de 27 de ani, găsit mort acasă. Bilanțul deceselor a ajuns la 133
Foto: pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri după-amiază, decesul a încă 11 persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 133de morți.

Prima victimă e un bărbat de 66 de ani din județul Bistrița Năsăud. A ajuns pe 28 aprilie la Spitalul Județean Bistrița. A fost confirmat pe 29 martie și a murit pe 3 aprilie. Comorbidități: Leucemie limfatica Cronică std III, Diabet zaharat tip II, HTA std II.

Tot în Bistrița a murit și un bărbat de 59 de ani. El se afla în autoizolare, după ce revenise din Elveția, pe 25 martie. Pe 31 a ajuns la Spitalul Județean. A fost confirmat pe 2 aprilie, la o zi după ce a murit. Comorbidități: Diabet zaharat insulinodependent.

Cea mai tânără victimă este un bărbat de 27 de ani din Sibiu. Acesta a fost găsit decedat în casă. Probele recoltate la necropsie au arătat că avea COVID-19.

A murit și un bărbat de 61 de ani din județul Galați, care revenise din Antalya pe 20 martie. A fost internat la Spitalul județean Galați pe 26 martie, a fost confirmat în aceeași zi și a murit pe 3 aprilie. Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA, Boala hepatica cronică.

O altă victimă este un bărbat de 46 de ani din județul Ialomița. A fost internat la Spitalul Județean Slobozia, la secția de Terapie Intensivă, pe 31 martie. Pe 1 aprilie i s-au recoltat probe și a murit în aceeași zi. Confirmarea a venit pe 3 aprilie.

Tot în Ialomița a murit o femeie în vârstă de 62 de ani. Pe 31 martie a fost internată la Spitalul Județean Slobozia, la secția de Medicină Internă, apoi a fost transferată la Terapie Intensivă. I s-au recoltat probe pe 1 aprilie, a fost depistată pozitiv pe 2 și a murit pe 3 aprilie. Suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și afecțiuni renale.

Restul victimelor sunt din județul Suceava.

Este vorba despre o femeie de 77 de ani care a fost internată pe 19 martie la Spitalul Județean Suceava. I s-au recoltat probe pe 25 martie, rezultatul a fost pozitiv pe 30 și a murit pe 2 aprilie.

Tot la Spitalul Județean Suceava au mai ajuns un bărbat de 62 de ani, o femeie de 63 de ani, un bărbat de 67 și unul de 58. Comorbidități în cazul ultimei victime: Diabet zaharat tip II, CIC, Infarct miocardic in antecedente.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România, potrivit celei mai recente informări

Vineri, la ora 13.00, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în România sunt confirmate în total 3.183 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 445 de îmbolnăviri au fost raportate numai în ultimele 24 de ore.

281 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, a anunțat și Grupul de Comunicare Strategică. În schimb, peste 80 de pacienți sunt internați la secția de Terapie Intensivă.

Până vineri, la ora 13.00, în România erau în carantină 13.531 de persoane și în izolare la domiciliu 114.646.

În ultimele 24 de ore, au fost întocmite 285 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 744 de sancțiuni contravenționale.

Suceava se află în carantină totală de la începutul săptămânii, din cauza răspândirii rapide a virusului. Iar în județul Ialomița, orașul Țăndărei a devenit focar de infecție după ce sute de oameni au revenit din străinătate și nu au respectat măsurile impuse de autorități.

Ultima oră
21:05 - Virgil Popescu: Spania nu plafonează prețul la gaze, ci acordă o subvenție, exact ce facem și noi / De ce nu este indicată plafonarea prețurilor (VIDEO)
20:38 - Virgil Popescu, despre facturile mari la energie și gaze: Avem buget pentru a ajuta românii. Banii vin din taxarea companiilor care au profituri foarte mari din cauza acestei piețe tulburi (VIDEO)
20:33 - Traian Berbeceanu dă în judecată Facebook
20:31 - Tragedie în cimitir. Un bărbat a murit strivit de utilajul cu care lucra la amenajarea unei alei
20:16 - Virgil Popescu: Majorarea prețului la gaze naturale e cumva indusă de Rusia și Gazprom. O să avem și parte de scăderi (VIDEO)
19:44 - Augustin Zegrean, despre sesizarea Guvernului la CCR: Nu era cazul să se facă. Să nu se mire că vine Comisia Europeană și menține MCV-ul până la sfârșitul lumii (VIDEO)
19:39 - Români judecați pentru fraude de 733.000 de euro în Germania. Cum au încasat alocații pentru copii pe care nu-i au
19:31 - Contre dure pe tema certificatului verde COVID, în direct, pe B1 TV. „Dacă spui că ești discriminat, ești prost sau ipocrit!”. Reacția lui Claudiu Târziu (VIDEO)
19:12 - Ionel Dancă: Urât mod a ales Florin Cîțu să intre în politica la vârf. Să fii salvat în funcție de mână cu Valer Dorneanu și Marcel Ciolacu, folosind practici PSD și călcând în picioare democrația, e o rușine
18:50 - Cseke Attila, despre certificatul de vaccinare: Este o metodă de responsabilizare a societății și de a lăsa deschisă economia