Încă 11 români au murit din cauza COVID-19. Cea mai tânără victimă – Un bărbat de 27 de ani, găsit mort acasă. Bilanțul deceselor a ajuns la 133

Încă 11 români au murit din cauza COVID-19. Cea mai tânără victimă - Un bărbat de 27 de ani, găsit mort acasă. Bilanțul deceselor a ajuns la 133
Foto: pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri după-amiază, decesul a încă 11 persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 133de morți.

Prima victimă e un bărbat de 66 de ani din județul Bistrița Năsăud. A ajuns pe 28 aprilie la Spitalul Județean Bistrița. A fost confirmat pe 29 martie și a murit pe 3 aprilie. Comorbidități: Leucemie limfatica Cronică std III, Diabet zaharat tip II, HTA std II.

Tot în Bistrița a murit și un bărbat de 59 de ani. El se afla în autoizolare, după ce revenise din Elveția, pe 25 martie. Pe 31 a ajuns la Spitalul Județean. A fost confirmat pe 2 aprilie, la o zi după ce a murit. Comorbidități: Diabet zaharat insulinodependent.

Cea mai tânără victimă este un bărbat de 27 de ani din Sibiu. Acesta a fost găsit decedat în casă. Probele recoltate la necropsie au arătat că avea COVID-19.

A murit și un bărbat de 61 de ani din județul Galați, care revenise din Antalya pe 20 martie. A fost internat la Spitalul județean Galați pe 26 martie, a fost confirmat în aceeași zi și a murit pe 3 aprilie. Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA, Boala hepatica cronică.

O altă victimă este un bărbat de 46 de ani din județul Ialomița. A fost internat la Spitalul Județean Slobozia, la secția de Terapie Intensivă, pe 31 martie. Pe 1 aprilie i s-au recoltat probe și a murit în aceeași zi. Confirmarea a venit pe 3 aprilie.

Tot în Ialomița a murit o femeie în vârstă de 62 de ani. Pe 31 martie a fost internată la Spitalul Județean Slobozia, la secția de Medicină Internă, apoi a fost transferată la Terapie Intensivă. I s-au recoltat probe pe 1 aprilie, a fost depistată pozitiv pe 2 și a murit pe 3 aprilie. Suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și afecțiuni renale.

Restul victimelor sunt din județul Suceava.

Este vorba despre o femeie de 77 de ani care a fost internată pe 19 martie la Spitalul Județean Suceava. I s-au recoltat probe pe 25 martie, rezultatul a fost pozitiv pe 30 și a murit pe 2 aprilie.

Tot la Spitalul Județean Suceava au mai ajuns un bărbat de 62 de ani, o femeie de 63 de ani, un bărbat de 67 și unul de 58. Comorbidități în cazul ultimei victime: Diabet zaharat tip II, CIC, Infarct miocardic in antecedente.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România, potrivit celei mai recente informări

Vineri, la ora 13.00, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în România sunt confirmate în total 3.183 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 445 de îmbolnăviri au fost raportate numai în ultimele 24 de ore.

281 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, a anunțat și Grupul de Comunicare Strategică. În schimb, peste 80 de pacienți sunt internați la secția de Terapie Intensivă.

Până vineri, la ora 13.00, în România erau în carantină 13.531 de persoane și în izolare la domiciliu 114.646.

În ultimele 24 de ore, au fost întocmite 285 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 744 de sancțiuni contravenționale.

Suceava se află în carantină totală de la începutul săptămânii, din cauza răspândirii rapide a virusului. Iar în județul Ialomița, orașul Țăndărei a devenit focar de infecție după ce sute de oameni au revenit din străinătate și nu au respectat măsurile impuse de autorități.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:47 - Femeie reținută de DNA Timișoara: Ea ar fi cerut aproape 100.000 de euro după ce a pretins că are influență asupra mai multor persoane, inclusiv asupra unui europarlamentar, și poate rezolva mai multe angajări
10:43 - Târgoviște: un bărbat este căutat de polițiști, după ce a furat două capace de oglinzi retrovizoare dintr-o parcare
10:33 - După soarele de la Dubai, Halep s-a bucurat de zăpadă alături de o apreciată saxofonistă
10:26 - Kievul spune că există semnale că Moscova pregătește o nouă ofensivă. Probabilitatea repetării scenariului din februarie 2022
10:25 - Bancnotele euro care vor dispărea din circulație după ce autoritățile au constatat că sunt uşor de falsificat
10:20 - Argentina, devenită „noul Miami” al rușilor: zilnic vin cel puțin 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște. De ce se întâmplă asta
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid