Încă un cadru medical a pierdut lupta cu COVID-19: Un renumit chirurg din Craiova a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Încă un cadru medical a pierdut lupta cu COVID-19: Un renumit chirurg din Craiova a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
Foto: facebook.com/gabriel.mogos

Un cunoscut chirurg din Craiova, infectat cu coronavirus, a murit vineri dimineață. Este vorba despre profesorul Dr. Dan Gabriel Mogoș. Fiul său este cel care a anunțat că medicul în vârstă de 72 de ani s-a stins din viață.

ChirurgulDan Gabriel Mogoș a murit la câteva săptămâni după ce s-a infectat cu noul coronavirus

“Cu profundă durere în suflet și regret, vă anunțăm că cel care a fost un soț și tată minunat, chirurg desăvârșit, profesor universitar și înainte de toate un mare OM, tratează de astăzi sufletele în ceruri alături de bunul Dumnezeu!”, a scris tânărul într-un mesaj publicat pe Facebook.

Dan Gabriel Mogoș fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu câteva săptămâni. Potrivit gds.ro, încă de la începutul bolii, acesta a fost transferat la o unitate medicală din Capitală.

Cine a fost mediculDan Gabriel Mogoș

În calitate de chirurg, Dan Gabriel Mogoș a făcut peste 12.000 de operații. Era specializat în chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie vasculară și management medical.

De-a lungul carierei sale, el a fost asistent universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, șef de clinică, în anul 2000 a devenit profesor universitar, iar din 2004 a fost conducător de doctorate.

De asemenea, a publicat peste 120 de articole și 20 de cărți de specialitate, ca autor sau coautor.

În 2010, împreună cu cei doi fii ai săi, ambii medici, Dan Gabriel Mogoș a deschis o clincă privată de chirurgie în Craiova.

Încă un cadru medical a pierdut lupta cu COVID-19: Un renumit chirurg din Craiova a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis