Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele

Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București - Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
Foto simbol: Pixabay

Încă un incident feroviar s-a produs, joi după-amiază, în stația Medgidia de pe Magistrala 800 București – Constanța. Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat pe linia zece, din stație. Traficul feroviar de călători spre și dinspre Constanța nu a fost afectat, precizează clubferoviar.ro.

Deraiere a unui vagon în stația CF Medgidia

Trenul de marfă, care asigura transportul pe relația Tulcea – Slatina, aparține operatorului de transport feroviar Cargo Trans Vagon.
Primele date arată că deraierea s-ar fi produs din cauza supraîncărcării garniturii, pe linia abătută respectivă existând o limitare de tonaj.

De asemenea, potrivit unor surse citate de clubferoviar.ro, mecanicul ar fi depășit semnalul aflat pe poziția Oprire și că locomotiva ar fi avut indușii izolați.

„Echipele de intervenție ale SRCF Constanța au acționat pentru repunerea pe șină a vagonului respectiv, la această oră fiind finalizate operațiunile respective”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Pe Magistrala 800 s-au produs trei incidente în ultimele zece zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe