Încă un PACIENT infectat cu acinetobacter A MURIT la Institutul ‘Marius Nasta’. Este a patra VICTIMĂ

Încă un PACIENT infectat cu acinetobacter A MURIT la Institutul 'Marius Nasta'. Este a patra VICTIMĂ
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un al patrulea pacient a murit, luni, la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti, în urma contaminării cu o bacterie periculoasă, scrie Hotnews.

Managerul spitalului, Beatrice Mahler, anunțase, săptămâna trecută, după moartea a trei persoane, că alți doi pacienți sunt în stare gravă. Din păcate, unul dintre acelștia a decedat luni, 25 februarie.

În urma scandalului izbucnit, activitatea blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a fost sistată.

Managerul institutului a mai declarat, la finele săptămânii trecute, că, într-adevăr, în România există o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale, dar că la Nasta ajung pacienți contaminați în alte spitale, cu boli extrem de grave. (Detalii AICI)

De asemenea, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută: „Să nu uităm că în acel spital vin foarte multe cazuri din țară, cazuri terminale, deci nu putem da vină pe bacterie că a ucis acești pacienți, nici vorbă”.

Până la găsirea unei rezolvări a problemei, zeci de operații au fost amânate din cauza infecțiilor nosocomiale. (Detalii AICI)