Incendiu de pădure în Argeș: Flăcările au cuprins peste 25 de hectare de teren

Incendiu de pădure în Argeș: Flăcările au cuprins peste 25 de hectare de teren
Foto: gazetanord-vest.ro

Ard în continuare pădurile în judeţul Argeş. Un elicopter al MAI intervine pentru stingerea incendiului izbucnit în urmă cu patru zile, în zona Vârfului Podeanu, la aproape 2.000 de metri altitudine. Flăcările au cuprins peste 25 de hectare de teren.

În acest moment intervenim atât pe care terestră, cât și pe cale aeriană, cu un elicopter de la Inspectoratul General al Aviației pe care l-am solicitat în cursul zilei de ieri (n.r – joi). Acesta a executat 4 misiuni de stingere ieri, iar astăzi a reluat misiunea. Pe cale terestră acționăm cu aproximativ 30 de pompieri militari și alți 30 de persoane de la persoanele silvice din zonă”, a declarat Mădălina Iepure, purtător de cuvânt ISU Argeş.

În țară, peste 600 de hectare de pădure au fost afectate de incendii. Temperaturile ridicate şi seceta din ultima perioadă au favorizat propagarea incendiilor în 29 de judeţe ale ţării.

Peste  730 de pompieri militari, sprijiniţi de pompieri civili, jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie, continuă lupta cu focul pentru localizarea şi lichidarea focarelor existente şi pentru supravegherea zonelor afectate.

Ard pădurile în Argeș

Embed: " />

Tags: