Incendiu la spitalul din Piatra Neamț: Bilanțul crește la 11 victime. Încă un pacient a murit

Incendiu la spitalul din Piatra Neamț: Bilanțul crește la 11 victime. Încă un pacient a murit
FOTO: Exploziv TV Neamt

Încă un pacient care a trecut prin infernul de la ATI de la Spitalul Județean Neamț a murit. Informația a fost confirmată, luni, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tragedia de la Piatra Neamț. A mai murit un pacient care fusese internat la Terapie Intensivă

Bilanțul deceselor cauzate de incendiul de la Piatra Neamț a crescut, ajungând la 11. Pacientul transportat la spitalul din Pașcani a murit luni dimineață, 16 noiembrie.

Două saloane au fost cuprinse de flacări sâmbătă seară, 14 noiembrie 2020. 16 pacienţi se aflau internați în ele, la secția ATI. Iniţial, au fost doar şapte decese, dar ulterior numărul lor a crescut la 10, iar astăzi, luni, s-a confirmat un nou deces. Pacientul care amuritîn această dimineață fusese transportat la spitalul din Pașcani.

Un mare sportiv al României a murit în incendiu

Ancheta a fost preluată de Parchetul General, după ce, iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, ancheta fiind preluată apoi Parchetul General.

De asemenea, au fost finalizate patru dintre necropsiille victimelor şi au fost audiate primele persoane.

Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit și el în incendiul de la ATI din Piata Neamț.

Un scurt-circuit la un injectomat, cauza probabilă a incendiului

Cauza incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pare a fi un injectomat, conform unor surse judiciare.

Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente în mod continuu.

În lupta cu flăcările a sărit medicul Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri grave în încercarea de a-și salva pacienții dinincendiul de la Piatra Neamț.

Medicul a lucrat în străinătate un an, în Belgia, țara în care este acum internat pentru tratarea arsurilor suferite, dar s-a întors în țară, pentru a-i ajuta pe români.

Ajuns în Belgia duminică dimineață, medicul erou Cătălin Denciu este intubat, stabil, iar căile sale respiratorii sunt în regulă, însă tragedia de la Neamț i-ar fi produs arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului, nu pe 40% cum se credea inițial. Prognoza pare a fi una favorabilă, având în vedere că respirația prezintă semne bune, dar trei zile sunt critice.

Acesta s-a născut în Vrancea, într-o familie de intelectuali. Soția sa este tot medic și au împreună doi copii.

Tatăl său este scriitor și profesor de franceză și italiană la Focșani, scrieMonitorul de Vrancea. Cătălin Denciu a lucrat un an în străinătate, la un spital din Bruxelles, dar a ales să se reîntoarcă în țară.

Soția lui Cătălin Denciu, Alina, este de profesie medic ginecolog, ei având doi copii.

„Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine”, a spusAlina Denciu, pentru Digi24.

Ultima oră
17:13 - Ministerul Culturii a avut o execuție bugetară de 90% în primul semestru. Bogdan Gheorghiu: „Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc”
17:00 - Atac ransomware asupra Spitalului Clinic Witting din București. SRI: Astfel de atacuri reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică
16:45 - Belarus, gata să invite trupe rusești dacă este nevoie, spune Aleksandr Lukașenko: „Dacă este necesar, nu vom ezita”
16:42 - Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie
16:35 - Scrisoare a mediului academic împotriva schimbărilor privind plagiatele. Klaus Iohannis: Am toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității
16:24 - Noi reguli privind acordarea concediului medical. Medicul de familie va acorda în prima etapă maxim 4 zile libere
16:21 - Primul caz de infecție cu varianta Delta depistat în județul Suceava. Persoana infectată, un bărbat venit din Marea Britanie
16:04 - David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: Avem planuri mărețe eu și antrenorii mei. Vrem să revoluționăm înotul
15:56 - Tragedie pentru Camelia Potec. Ea se afla chiar în Japonia, la Jocurile Olimpice!
15:53 - Dan Barna, iritat de întrebările jurnaliștilor privind scandalul CFR: Puteți să vă certați cu mine cât vreți. Și eu am stat în tren când s-a blocat (VIDEO)