Incendiu puternic la Moeciu de Sus. Mai multe pensiuni au fost cuprinse de flăcări

Incendiu puternic la Moeciu de Sus. Mai multe pensiuni au fost cuprinse de flăcări
Sursa Foto: IGSU

Unincendiuputernic a izbucnit, sâmbătă seara, în localitateaMoeciu. Focul a pornit de la o vilă și s-a extins cu repeziciune la mai multecasedin apropiere.

UPDATE 19.00Incendiul a fost stins, după mai bine de două ore de la începutul intervenției. Cele trei pensiuni sunt distruse însă complet. În mare pericol s-au aflat și celelalte cabane de pe stradă, pentru că imobilele sunt construite foarte aproape unele de altele. Intervenția a fost mult îngreunată de faptul că în zonă nu erau hidranți, iar pompierii s-au alimentat dintr-un pârâu ce curgea în zonă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Incendiu violent la o casă din Moeciu de Sus

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 28 noiembrie,după ce un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Moeciu de Sus. În total, trei vile au fost afectate, iar cea de la care a pornit incendiul este arsă aproape în întregime.

Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov, a declarat la Digi24, că incendiul a pornit de la o vilă, s-a extins la încă două clădiri, iar intervenția pompierilor este în desfășurare.

Reprezentanții Insprectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) au precizat că la fața locului s-au deplasat cinci autospeciale cu apă și spumă, precum și o autoscara mecanică.

În prezent, ISU Brașov acționează pentru stingerea focului cu echipaje de la SVSU Bran, Râșnov și Cristian,misiunea fiind în dinamică.

Intervenția este una dificilă, iar până în acest moment, a fost solicitată intervenție medicală pentru o singură persoană, care a suferit un atac de panică.

Din informațiile primite până la momentul redactării acestui articol, nu au fost înregistrate alte victime.

19:00Incendiul a fost stins, după mai bine de două ore de la începutul intervenției. Cele trei pensiuni sunt distruse însă complet. În mare pericol s-au aflat și celelalte cabane de pe stradă, pentru că imobilele sunt construite foarte aproape unele de altele. Intervenția a fost mult îngreunată de faptul că în zonă nu erau hidranți, iar pompierii s-au alimentat dintr-un pârâu ce curgea în zonă.

– Știre în curs de actualizare –

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti