Incendiul de la Băile Olănești s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu electricitate

Incendiul de la Băile Olănești s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu electricitate
Foto: ziuaveche.ro

În urma anchetei polițiștilor și pompierilor în cazul incendiului de la Pavilionul Apelor Minerale din Băile Olănești, s-a stabilit că acesta a izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu electricitate din pod. Izolația de plastic a acestuia a făcut ca flăcările să se propage și la structura de lemn a acoperișului. Lemnul, la rândul său, a ars cu repeziciune.

„Incendiul ar fi izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică din podul pavilionului dezafectat. Vechimea instalaţiei şi stadiul avansat de degradare a acesteia a dus la scurtcircuitarea cablurilor de alimentare, izolaţia din plastic determinând propagarea cu repeziciune a incendiului pe structura din lemn a acoperişului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgență Vâlcea, plutonierul Octavian Fulger, citat de Mediafax.

Acesta a afirmat și că pagubele estimative sunt de aproximativ 20.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de circa 300.000 de lei.

Acoperişul Pavilionului băilor din staţiunea Băile Olăneşti a fost cuprins de flăcări duminică seara, mai multe echipeje de pompieri intervenind pentru stingerea focului. Incendiul a fost stins după 5 ore. Focul a distrus acoperișul clădirii pe o suprafață de 400 metri pătrați și, parțial, imobilul, care este inclus în patrimoniul național. Mai mulți localnici susțin că focul a fost pus cu intenție.

Urmăriți B1TV.ro și pe