Începe MARELE MASACRU: Peste 80.000 de mistreţi trebuie EXTERMINAŢI! Ce spun vânătorii

Începe MARELE MASACRU: Peste 80.000 de mistreţi trebuie EXTERMINAŢI! Ce spun vânătorii

Extinderea pestei porcine face ca autorităţile să ia măsuri drastice pentru reducerea populaţiei de mistreţi, animal sălbatic care contribuie la extinderea virsului. Astfel, la nivel naţional trebuie ucişi peste 81.000 de mistreţi, scrie Adevărul.

Vânătorii de pe raza teritoriului naţional sunt obligaţi în baza unui ordin al Ministerului Apelor şi Pădurilor să vâneze încă 28.013 mistreţi în termen de 90 de zile, suplimentar celor 53.134 de porci sălbatici prevăzuţi iniţial. Vânarea animalelor trebuie realizată până la 1 decembrie, nu în perioada 15 mai 2018-14 mai 2019, cum era stabilit iniţial.

În teorie, este vorba despre o măsură de combatere a pestei porcine africane care a lovit România. Vânătorii spun însă că măsura luată de guvern este imposibil de pus în practică, fiind vorba mai degrabă de un exerciţiu de imagine menit să arate că autorităţile nu stau cu mâinile în sân.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)