Incident aviatic la Cluj Napoca. Un avion care venea din Egipt a lovit un stol de păsări

Incident aviatic la Cluj Napoca. Un avion care venea din Egipt a lovit un stol de păsări
Sursa Foto: Ross Parmly/ Unsplash

O aeronavă care zbura dinspre Egipt spre Cluj-Napoca a avut problemeînainte de aterizare, joi.Avionula lovit un stol de păsări, chiar înainte de a ateriza pe Aeroportul Internaţional Cluj.

În ciudat problemelor întâmpinate, piloții au reușit să aterizeze ȋn condiţii de deplină siguranţă, relateazăZiua de Cluj.

O echipă tehnică trebuit să efectueze verificări amănunţite ale aeronavei, ȋnainte ca aceasta să poată pleca mai departe.

Avionul urma să decoleze din nou către Hurghada. Pasagerii care trebuiau sa se îmbarce pentru a merge in Egipt au fost nevoiți să aștepte câteva ore în aeroport.

„Din pricina acestui eveniment, preconizăm o ȋntârziere de cca. 3h la decolararea cursei A24005 Cluj – Hurghada, dar şi a zborurilor subsecvente Hurghada-Bucureşti şi Bucureşti-Zanzibar din cursul acestei seri. Pasagerii afectaţi de aceste ȋntârzieri au fost informaţi şi au primit asistenţă pe aeroport din partea colegilor noştri. Ne cerem scuze pentru acest eveniment neplăcut şi vă asigurăm de toată implicarea ȋntregii noastre echipe ȋn soluţionarea rapidă a situaţiei.”, au transmis reprezentanții companiei aeriene, potrivit stirileprotv.ro.

Cât de periculoase sunt păsările pentru un avion

Chiar dacă se întâmplă des și trece neobservat, coliziune cu un stol de păsări poate duce la tragedii. Cel mai mare pericol este intrarea păsărilor în motor. Conform standardelor de siguranță, motoarele mari trebuie să reziste la o coliziune cu o pasăre care cântărește mai puțin de 3,5 kg, fără eliberarea periculoasă și rapidă a fragmentelor ascuțite ale palelor din motoare. De fapt, majoritatea motoarelor suporta coliziunea cuo pasăre și pot scăpa doar cu paletele ușor deterioat, însă dacă o pasăre este mai mare, o coliziune cu ea poate provoca defectarea motorului. Paletelevor începe să se spargă una după alta, ceea ce va provoca un incendiu.