Incidente între bodyguarzii lui Gabriel Oprea și jurnaliști, la DNA: Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat (VIDEO)

Incidente între bodyguarzii lui Gabriel Oprea și jurnaliști, la DNA: Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 11.00 Gabriel Oprea este oficial urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul legat de cumpărarea de către DIPI a unei limuzine Audi A8 pentru protecţia demnitarilor, informează B1 TV.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a ajuns miercuri dimineață la sediul DNA pentru a da noi declarații în fața procurorilor anticorupție, informează B1 TV.

Oprea a sosit la DNA însoțit de avocatul său, precum și de gărzi de corp. De altfel, la intrarea în sediul instituției s-a produs și un incident, gărzile de corp îmbrâncindu-i pe jurnaliști.

La ieșirea de la DNA Gabriel Oprea a declarat că în cursul anului 2015 au fost identificate amenințări al adresa conducerii MAI. În acest context s-ar fi achiziționat o mașină, pe care Oprea susține că nu ar fi cerut-o.

Gabriel Oprea: Instituțiile au identificat amenințări la adresa statului. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat

#DIRECT_ONE_prwkf8#

”În timpul mandatului meu ca vicepremier și ministru de Interne nu s-a achiziționat doar o mașină, ci peste 5.000 de mașini. Tot în anul 2015, sunt documente, se pot verifica, instituțiile abilitate ale statului au identificat amenințări la adresa conducerii ministerului de Interne, s-a lucrat integrat, ministerul de Interne, DIPI, SRI, Direcția Generală de Informații a Armatei. În acest context, DIPI a reînființat o fostă unitate de pază. Printre altele au achiziționat o mașină care este în acest dosar. Nu am cerut această mașină, de altfel și fostul șef al DIPI a recunoscut că nu am cerut așa ceva. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat și o să îmi demonstrez nevinovăția”, a declarat Gabriel Oprea.

În acest dosar, Oprea este acuzat că a dispus suplimentarea fondurilor structurii de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism de lux. Mașina a fost apoi folosită de Oprea pentru a se deplasa în coloanele oficiale, susțin procurorii.

Fostul vicepremier este urmărit penal şi într-un alt dosar în care este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu.

Gabriel Oprea, audiat la DNA

#DIRECT_ONE_qo0mis#

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”