INSCOP: 56,2% dintre români cred că țara noastră ar trebui să primească refugiați

INSCOP: 56,2% dintre români cred că țara noastră ar trebui să primească refugiați
Foto: evz.ro

Peste jumătate dintre români sunt de părere că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați și că aceștia nu ar trebui să se stabilească în România, conform datelor unui sondaj INSCOP.

56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați, în timp ce 35,5% au răspuns afirmativ. 8,3% au ales varianta „nu știu/nu răspund”.

Dintre cei care consideră că România trebuie să primească refugiați, 82,1% cred că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE, în timp ce procentul non-răspunsurilor a fost de 3,3%.

Potrivit sondajului, 26,5% dintre români ar fi de acord ca refugiații să se stabilească în România, în timp ce 65,3% susțin contrariul. În această chestiune, procentul non-răspunsurilor a fost de 8,2%, notează Agerpres.

Potrivit sondajului, 95,8% dintre români declară că au auzit de criza refugiaților din Orientul Mijlociu, 2,2% că nu au auzit despre această situație, iar 2% nu știu sau nu au răspuns.