Insecte şi păianjeni fosilizaţi, vechi de 20 de milioane de ani, descoperiţi în Peru (FOTO)

Insecte şi păianjeni fosilizaţi, vechi de 20 de milioane de ani, descoperiţi în Peru (FOTO)

Paleontologii de la Muzeul din Peru au descoperit în oraşul Chiclayo mai multe fosile de ambră care conţin diferite specii de insecte ce datează de 20 de milioane de ani, informează site-ul maxisciences, citat de Green Report.

Fragmentele de ambră descoperite mai conţin şi păianjeni fosilizaţi, spori de polen şi chiar o picătura de sânge, cât şi resturi de păr dintr-un mamifer rumegător.

Speciile descoperite sunt rare, iar cercetătorii cred că aceste creaturi ar fi trăit în perioada în care existau dinozauri, care au trăit înainte de era glaciară, datată în urmă cu 3 milioane de ani.

Fosilele de insecte de acest tip se formează în seva arborilor, deoarece insectele se prind în ea ca într-o capcană, iar atunci când se zbat şi încearcă să scape, se afundă şi mai mult sfârşind prin a muri.

Resturile de păr care aparţin unui mamifer rumegător s-au lipit de seva copacilor cu zeci de milioane de ani în urmă, a spus Honningen Klaus, cercetator la Meyer-Honningen Paleontological Museum din Peru, care a condus studiul.

Anul trecut, acelaşi grup de cercetători a descoperit tabac fosilizat, datat în urma cu 2,5 milioane de ani, pe care l-au găsit în bazinul fluviului Maranon.