Termen în procesul de insolvenţă Realitatea: Avocaţii cer recuzarea judecătoarei Mariana Moncea, magistrat suspendat de CSM (VIDEO)

Termen în procesul de insolvenţă Realitatea: Avocaţii cer recuzarea judecătoarei Mariana Moncea, magistrat suspendat de CSM (VIDEO)

Miercuri are loc un nou termen în dosarul de insolvenţă al societăţii Realitatea Media. Avocaţii au cerut cu această ocazie recuzarea judecătorului sindic Mariana Moncea, cea care de 7 ani nu a reuşit să rezolve insolvenţa şi care pe 14 martie a fost suspendată de către CSM pentru 6 luni din magistratură în urma analizării mai multor plângere disciplinare depuse împotria ei.

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat în direct în emisiunea Talk B1 cererea avocaţilor de recuzare a judecătoarei Mariana Moncea.

„În momentul de faţă, noi suntem substituiţi în acest dosar de alţi avocaţi întrucât doamna judecător nu a mai permis prezenţa noastră acolo. S-a transformat această sancţiune pe care ne-a administrat-o în inversul sancţiunii pe care trebuia să o suporte domnia sa. Am recuzat-o de câteva ori şi pentru că s-a respins de fiecare dată de către colegii săi a zis hai să îl recuz eu pe Piperea ca să scap de el. Cam asta s-a întâmplat din 2014 încoace.

S-a formulat o cerere de recuzare de către avocaţii care ne-au substituit. Urmează să vedem ce se întâmplă cu această cerere acum. Dacă aceeaşi colegi care au făcut o plângere disciplinară împotriva sa, plângere care s-a soldat cu suspendarea din profesia, o vor susţine în continuare ca judecător în acest dosar. Vom afla astăzi sau mâine”, a declarat avocatul.

Realitatea Media se află din 2011 în insolvenţă, perioadă în care nu a plătit către bugetul de stat niciun leu din taxe şi impozite, ba mai mult, a continuat să cumuleze datorii care acum cumulează peste 100 de milioane de lei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)
17:58 - Noi detalii despre ruptura dintre Simona Halep și Darren Cahill. Toni Iuruc nu l-a vrut în preajmă, iar antrenorul nu a venit la nuntă
17:51 - Varietatea, cuvantul de ordine cand achizitionezi un dulap metalic: intre 1 si 30 de usi, intre 1 si 12 polite
17:41 - Motivul emoţionant pentru care Adriana Trandafir a numit-o aşa pe Maria Speranța. Povestea tristă a celor două concurente de la „Asia Express” 2021 (Antena 1)
17:40 - Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri
17:34 - Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea intra în școli și preda începând cu 3 octombrie