INSP: Alte 2 cazuri de infecție cu virusul West Nile, în București și în Giurgiu

INSP: Alte 2 cazuri de infecție cu virusul West Nile, în București și în Giurgiu
Sursa foto: Pixxabay

INSP anunță depistarea altor două cazuri de infecţie cu virusul West Nile în Bucureşti şi în Giurgiu. În total, în România au fost confirmate şapte cazuri în perioada 7 iunie – 15 septembrie, iar o persoană dintre cele infectate a decedat.

„De la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (07.06.2021) până la data de 15.09.2021 s-au înregistrat 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care la un caz a survenit decesul.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în judeţele: Bacău (1 caz), Olt (1 caz), Dolj (1 caz), Giurgiu (1 caz) şi în Bucureşti (3 cazuri)”, se arată în comunicatul INSP.

INSP face următoarele recomandări populaţiei:

să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor;

să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre);

să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;

să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Tags:
Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său