Inspecția Judiciară: Afirmația lui Victor Ponta a afectat reputația procurorului Jean Uncheșelu

Inspecția Judiciară: Afirmația lui Victor Ponta a afectat reputația procurorului Jean Uncheșelu
Foto: gov.ro

Inspecția Judiciară a stabilit că afirmația lansată de Victora Ponta pe contul personal de Facebook la adresa lui Jean Uncheșelu, cel care se ocupă de cazul său, este de natură a afecta reputația acestui procuror și independența justiției.

Procedura prevede că, după ce Inspecția Judiciară va finaliza raportul, acesta trebuie să ajungă pe masa plenului CSM, care va decide dacă și-l însușește sau nu.

Procedura a pornit de la o cerere a 90 de procurori către Consiliul Superior al Magistraturii prin care cereau apărarea independenței justiției și a reputației procurorilor. Ulterior, președintele CSM a trimis cererea către Inspecția Judiciară.

Pe 17 septembrie, premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că ”singura problemă a țării este obsesia unui procuror (Jean Uncheșelu – n.r.) total neprofesionist în a se afirma în carieră inventînd și imaginînd fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani”.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)