Inspecția Judiciară nu promovează acțiune disciplinară în cazul judecătorilor implicați în dosarul celor șapte violatori din Vaslui

Inspecția Judiciară nu promovează acțiune disciplinară în cazul judecătorilor implicați în dosarul celor șapte violatori din Vaslui
Foto: ziarulderoman.ro

Inspecția Judiciară (IJ) nu a promovat acțiune disciplinară în cazul judecătorilor implicați în dosarul de viol de la Vaslui, informează Agerpres.

În urma verificărilor, IJ a constatat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii privind exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Potrivit oficialilor IJ, în cazul judecătorilor care au dispus eliberarea tinerilor acuzați de viol s-au efectuat verificări ca urmare a unei sesizări înaintate de șeful CSM la 23 iunie și că față de aceștia s-a început cercetarea disciplinară în 24 iulie.

În urma administrării de probe și analizării actelor din cauză s-a dispus de către inspectori, în 2 septembrie, soluția de respingere, nefiind promovată acțiune disciplinară către Secția de judecători a CSM, deoarece s-a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute la art. 99. lit. t din Legea 303/ 2004 constând în exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Inspecția Judiciară a cerut, în luna august, sancționarea disciplinară a procurorului Ingrid Botezatu, procurorul de ședință care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor din Vaslui acuzați că au violat eleva.

Acțiunea este pe rolul Secției de procurori a CSM privind abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 literele m) și t) din Legea 303/2004 de către procurorul Ingrid Botezatu, și va fi discutată pe 7 octombrie.

Cei șapte tineri din Vaslui, acuzați că au violat o fată în vârstă de 18 ani, rămân în arest, în urma unei decizii definitive luate, luni, de de Curtea de Apel Iași.