Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul copilului găsit mort într-o localitate din judeţul Iaşi

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul copilului găsit mort într-o localitate din judeţul Iaşi
Foto: agora.md

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a relatărilor în presă despre cazul minorului găsit mort într-o localitate din Județul Iași.

Concret, Inspecția judiciară va analiza ”modul de instrumentare şi soluţionare a cauzei având ca obiect cererea de liberare condiţionată a numitului Miron Vasile”, arată instituția într-un comunicat.

Miron Vasile este suspectat că a ucis un băiețel de zece ani și că l-a aruncat într-o râpă de la marginea satului. Copilul era dat dispărut de pe 29 mai. (Detalii AICI)

În 2003 bărbatul a fost condamnat la 15 ani de închisoare, însă a ieşit după doar zece ani, fiind eliberat condiţionat. În acel an, Vasile Miron a ucis-o pe Rozalia Dincă, nepoata lui Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, unul dintre liderii puternicului clan ţigănesc al „Belgienilor”, informează EVZ.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)