Inspectorii antifraudă vor fi însoțiți pe teren și de câini dresați pentru depistarea bunurilor a căror circulație este interzisă sau restricționată: Ce alte achiziții mai face ANAF

Inspectorii antifraudă vor fi însoțiți pe teren și de câini dresați pentru depistarea bunurilor a căror circulație este interzisă sau restricționată: Ce alte achiziții mai face ANAF

ANAF va fi dotată cu autoturisme noi, autovehicule de transport persoane/marfa și autospeciale (inclusiv mașini blindate). De asemenea, Ministerul Finanțelor mai vrea să cumpere pentru inspectorii antifraudă 16 șalupe și alte ambarcațiuni de transport persoane, dar și 60 de câini dresați, scrie enațional.ro. Pe de alta parte, ANAF vrea să angajeze în plus 1.000 de persoane.

Astfel, pentru ANAF – aparat propriu –  se vor achiziționa:

1. parc auto demnitari și asimilați: 5 autoturisme;

2. parc comun: 8 autoturisme, 30 de autoturisme operative, 1  autovehicul transport marfă, 1 autovehicul transport delegații).

Direcția generală a vămilor va avea în dotare un nou autoturism, 5 autovehicule transport marfă și persoane (aprovizionare, deplasări operative, protocol), 7 autoturisme operative (supravegheri, însoțiri, controale, investigații),  4 autovehicule (autovehicule  pentru transportul câinilor dresați),  2 autoturisme operative (control/inspecții/expertize-unitatea nucleară), 15 autospeciale (laborator mobil pentru control vamal cu raze x, raze gama).

Direcția generală antifrauda fiscală: 485 de autoturisme operative pentru acțiunile de prevenire și combatere a actelor și faptelor de evaziune fiscală, fraudă fiscală și vamală; 220 autovehicule transport marfă și persoane (deplasări operative); 3 autovehicule transport persoane (asigurare transport echipe operative); o ambarcațiune fluvială (4 locuri +echipaj); o ambarcațiune fluvială (8/10 locuri +echipaj).

Direcțiile generale regionale ale finanțelor publice: 555 de autoturisme, 80 de autovehicule transport marfă , 59 autovehicule transport valori la trezorerie.

Direcțiile generale regionale – structuri de administrare fiscală și trezorerie: o șalupă pentru control (Tulcea),  8 autoturisme.

Direcțiile regionale vamale: 8 autovehicule transport marfă și persoane, 54 autoturisme operative , 56 autovehicule pentru transportul câinilor dresați, 5 autoturisme operative(control/inspecții/expertize-unitatea nucleară), 2 autospeciale (laborator mobil pentru control vamal cu raze x, raze gama), 88 de autoturisme operative, 2 autovehicule operative, 5 autovehicule operative pentru structurile de frontieră cu puncte vamale arondate, 11 autovehicule operative (transport valori, bunuri confiscate, personal operativ), 9 autospeciale deszăpezire, 13 șalupe patrulare.

Direcția generală de administrare a marilor contribuabili: parc comun – 3 autoturisme, 22 de autoturisme operative.

Direcția generală a vămilor: 60 de câini dresați pentru depistarea bunurilor a caror circulație este interzisă sau restricționată.

  

Tags: