Inspectorul școlar general al Capitalei: Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online

Inspectorul școlar general al Capitalei: Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online
Foto: pixabay.com

Șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș, a anunțat că autoritățile din Capitală vor prelungi, începând de luni, funcționarea online a școlilor din București. Oficialul a făcut precizarea sâmbătă dimineață, printr-un measj publicat pe Facebook, menționând că ar trebui să fie ”clar pentru toată lumea” că în actualul context epidemiologic decizia nu poate fi alta.

Șeful Inspectoratului Școlar din București anunță că școlile din Capitală rămân în continuare închise

”Cu privire la întrebările despre modul in care o sa ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare….. cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a anunțat Ionel Pușcaș.

Inspectorul școlar general al Capitalei: Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online

Capitala a ajuns la o rata de infectare de 3,78 la mia de locuitori

Unitățile de învățământ preuniversitar din Capitală au trecut în scenariul roșu, în care cursurile se desfășoară exclusiv online, începând din data de 20 octombrie, la două zile după ce în București rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Creșele și after-school-urile au rămas deschise, iar în cazul universităților, decizia privind modulde defășurare a cursurilor ține de fiecare instituție în parte.

Potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, în București, rata infecțiilor este acum de 3,78 la mie. De la începutul crizei sanitare și până în prezent, în Capitală au fost confirmate 35.147 de cazuri de infectare, dintre care 900 au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore.

Gabriela Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile

În tot acest context, PSD, prin vocea Gabrielei Firea, cere prefectului Capitalei redeschiderea unităților din învățământ din București, precizând că închiderea acestora este o decizie nedreaptă atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

”Situația singulară la nivel european și aberantă, spun eu, cu privire la privirea școlilor în Capitală. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii. De exemplu, în Europa, doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru care școli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz-două, să fie oprite cursurile? Nu există nicio justificare și cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Ce este de făcut? Ce face toată Europa, să fie testați elevii, profesorii și acolo unde se constată un focar, doar acolo se poate închide o clasă sau mai multe clase sau poate, in extremis, o școală, dar nu să iei o măsură atât de radicală, atât de nedreaptă și de neexplicat de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș așa de mare cum este Bucureștiul, doar pentru că așa vrea Guvernul”, a declarat Gabriela Firea.

Tags: