Instalația electrică a Spitalului de Copii din Iași, veche din anul 1970. Reacția președintelui CJ

Instalația electrică a Spitalului de Copii din Iași, veche din anul 1970. Reacția președintelui CJ
foto: captură YouTube

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a oferit o primă reacție în urma incendiului de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

„Etajul sau corpul de clădireunde a avut loc incendiul nu a mai avut parte de la reabilitare, din 1970. Aceltronson va intraîn reabilitare dupăluna august. Dupăincident, de asemeneaîmpreunăcu CJIași și ISU, vom reface planul de reconsolidare, pentru cămai presus de orice, trebuie săfie siguranțapacienților.

Au spus-o cei de la ISU, cadrele medicale s-au mișcat excepțional de bine pentru evacuarea pacienților. Trebuie săavem spitale noi, pentru a nu pune viațapacienților în pericol.

La Iași este clar că sunt o serie de nereguli. Practic, și aici, unde a avut loc incendiul, nu știm unde este instalația electrică, suntem ca în spitalul de la Lețcani. Instalația este din 1970, de când a fost dat în folosință acest spital”, a declarat Costel Alexe.

Marți seară a izbucnit incendiul din Spitalul de Copii din Iași. 12 persoane au fost evacuate rapid și din fericire, a fost evitată o mare tragedie. Personalul medical a reacționat excelent, informație confirmată și de managerul unității sanitare.

În ultimele luni, în spitalele din România au avut loc incendii pe bandă rulantă. Cele mai recente s-au produs la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, din București și la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, Maramureș. În ultimii 5 ani, peste 120 de incendii au avut loc în spitalele din România, în urma cărora au murit sute de oameni.