Instanța a respins cererea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD: Decizia pronunțată de Tribunalul București nu este definitivă

Instanța a respins cererea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD: Decizia pronunțată de Tribunalul București nu este definitivă
Foto: Inquam Photos / George Calin

Instanța a respins, luni, solicitarea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD. Decizia pronunțată de judecătorii de la Tribunalul București nu este definitivă. Fostul lider PSD susținea, în solicitarea sa, că dacă cele două angajate la Direcție pentru Protecția Copilului Teleorman, inculpate în dosarul angajărilor fictive, au fost prezente la sediulPSD, atunciPSDTeleorman a avut o activitate ilicită. Prin urmare, în momentul în care această organizație a partidului a participat la Congresul în care Viorica Dăncilă a fost aleasă președintă aPSD, atunci și această alegere a fost una ilicită. Astfel,Liviu Dragneaa solicitat dizolvareaPSD.În acest caz, fostul lider al social-democraților voia să sesizeze și Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Constituțională a României, doar a doua cerere fiind admisă de instanță, potrivit News.ro.

Judecătorii au respins solicitarea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD

“Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia pronunțată de Tribunalul București.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a mai hotărât instanța.

Liviu Dragnea ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de laDGASPC Teleorman. Decizia definitivă a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit procurorilor, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman,Liviu Dragneacontrola și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Deși erau plătite deDGASPC Teleorman, în realitate, însă, cele două lucrau la organizația județeană a PSD. Procurorii anticorupție au notat că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Astfel, directorul executiv alDGASPC Teleorman, Floarea Alesu, le-a menținut în funcții pe cele două angajate în schimbul primirii unor foloase necuvenite, iarLiviu Dragnea, prin influența sa, ar fi contribuit la păstrarea acestora în posturile respective.

De la încarcerarea sa, Dragnea a făcut nenumărate încercări de a ieși mai repede din detenție. Până acum însă, toate au eșuat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`