Instanţa supremă dezbate al doilea termen al dosarului „Mineriada”: 1.400 de oameni sunt așteptați la proces (VIDEO)

Instanţa supremă dezbate al doilea termen al dosarului „Mineriada”: 1.400 de oameni sunt așteptați la proces (VIDEO)

Magistraţii de la Instanţa supremă dezbat joi al doilea termen în cameră preliminară a dosarului „Mineriada” la sediul Tribunalului Bucureşti.

Judecarea va avea loc la tribunal deoarece Instanţa supremă nu beneficiază de suficient loc pentru părţile civile din proces, informează Hotnews.

Peste 1.400 de oameni sunt aşteptaţi să se prezinte la proces.

Acesta este şi motivul pentru care un scandal a izbucnit în timpul primului termen al dosarului, ce a avut loc pe 20 februarie, la Curtea Militară de Apel, sutele de oameni veniţi la proces, citaţi ca părţi civile au fost nevoiţi atunci să stea afară, în frig, aşteptându-şi rândul să fie strigaţi de pe o listă.

În acest dosar fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)