Înțepăturile albinelor i-au pus viața în pericol: Un ieșean a intrat în stop cardio-respirator

Înțepăturile albinelor i-au pus viața în pericol: Un ieșean a intrat în stop cardio-respirator
foto: ziaruldeiasi.ro

Un bărbat din județul Iași de 64 de ani a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost înțepat de aproximativ 20 de albine, în timp ce se afla pe câmp, fiind nevoie de 30 de minute ca medicii să-l resusciteze.

Conform martorilor, după aproximativ 15 minute, acestuia i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit la pământ. În urma apelului la 112, înregistrat în jurul orei 8.00, la faţa locului au intervenit două echipaje medicale, unul de tip B2 cu asistent medical şi unul de tip C2 cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, confom Ziarul de Iași.

„La locul solicitării a fost găsit un bărbat în stop cardio-respirator şi s-au început imediat manevrele de resucitare. După 30 de minute, acesta prezenta puls, iar în sprijinul echipajului a ajuns şi un echipaj cu medic“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ.

Bărbatul este din localitatea Proselnici, comuna Miroslava.

După administrarea medicaţiei specifice, acesta a fost transportat de către echipajul cu medic, ventilat mecanic şi predat cu activitate cardiacă la Spitalul „Sf. Spiridon“ pentru investigaţii de specialitate.