Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ziua în care se fac și se desfac farmece. Ce alte superstiții mai există

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ziua în care se fac și se desfac farmece. Ce alte superstiții mai există

Intrarea Maicii Domnului în Bisericăeste sărbătorită de credincioși, în data de 21 noiembrie.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului 2020. Află ce tradiții trebuie respectate de Vovidenie. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima zi din Postul Crăciunului în care este dezlegare la pește.

Prăznuită pe 21 noiembrie, este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an, în data de 21 noiembrie, când se împlinesc multe tradiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor.

Există și restricții în această zi importantă din calendarul creștin ortodox, care vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim. Ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică Credința populară spune că de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ca și de Crăciun, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege graiul animalelor.

Este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe din viața lor. La țară, fetele care vor să-și afle ursitul, merg la fântâna din sat cu o lumânare albă. La cântatul cocoşului, fiecare fată aprinde lumânarea aşezată pe marginea fântânii şi priveşte în fântână. Pe luciul apei, fata care împlineşte ritualul are șansa să vadă chipul ursitului ei.Credincioșii optează pentrubucate de postși preparate dinpeşte, care sunt aduse înainte la biserică pentru a fi sfințite.Aceste ofrande sunt împărţite copiilor şi săracilor.

În ziua praznicului,la biserică se fac pomeniri pentru cei care au murit în condiţii suspecte, înecaţi şi fără lumânare. În memoria acestora se împart pachete cu peşte, cu fructe şi lumânări sau o candelă. În anumite localităţi din Nordul ţării, pentru cei care au murit fără lumină, se dau de pomană plăcinte cu dovleac şi câte o lumânare albă pentru că, potrivit tradiţiei, lumânarea albă, dincolo de ultimul hotar al vieţii, nu se stinge niciodată, potrivitcrestinortodox.ro.