Investiții masive anunțate la Corbu, una dintre noile stațiuni preferate ale românilor

Investiții masive anunțate la Corbu, una dintre noile stațiuni preferate ale românilor
Plaja Corbu / Foto: Cristi Radu, Facebook

Plajele sălbatice au căpătat o notorietate din ce în ce mai mare, în ultimii ani, în România. Pe fondul supraaglomerării stațiunilor populare, precum Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord și Costinești, turiștii au găsit alternative, zone încă neinvadate de șezlonguri, mașini și betoane.

Comuna Corbu primește din ce în ce mai mulți turiști dornici de noi experiențe și de liniște. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, pentru că totul depinde de planurile administrației. Conducerea locală, instalată în urmă cu opt luni de zile, are în vedere dezvoltarea zonei.

La fel precum Vadu sau Tuzla și chiar Vama Veche, Corbu stă foarte prost din punct de vedere al infrastructurii. Drumurile și utilitățile reprezintă problemele sesizate de turiști și de administrația locală, care are în plan acțiuni concrete de dezvoltare. În același timp, fanii Corbu se tem că stațiunea își va pierde din autenticitate, dacă va suferi transformări masive.

Planul de dezvoltare al comunei Corbu

Reabilitarea DJ 226, pentru care lucrările vor începe în septembrie, reprezintă primul obiectiv.

„Acest drum se va face, este foarte bun, dar nu este mulțumitor numai atât. Noi intenționăm și avem proiecte să dezvoltăm și drumul Vadu – Corbu, care unește plaja Vadu. Ne-am propus și avem proiect pe drumurile care fac legătura între mare și Corbu, unul este pietruit, unul este nepietruit, dar sunt probleme de suprapunere de terenuri și va fi nevoie de exproprieri sau cedarea de bunăvoie”, a declarat viceprimarul Vasile Halici, pentru CugetLiber.ro.

De asemenea, administrația locală mai are în vedere și introducerea unui serviciu de transport public, care să faciliteze accesul turiștilor pe plaje. În plus, sunt în lucru mai multe unități de cazare, iar administrația locală promite să racordeze viitoarele complexuri turistice la utilități.

Potrivit viceprimarului, comuna va avea la dispoziție și un centru medical modern, care este finalizat în proporție de 80%. Pentru viitor, adminsitrația locală intenționează să se implice și în administrarea sectoarelor de plajă.

Plaja Corbu este localizată la 35 de kilometri de Constanța și la doar 10 minute de Mamaia.