S-A DECIS! IOAN AUREL POP, noul președinte al Academiei Române

S-A DECIS! IOAN AUREL POP, noul președinte al Academiei Române

Membrii Academiei Române au ales astăzi, prin vot secret în cadrul unei ședințe care se desfășoară cu ușile închise, președintele Academiei Române.

Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost ales noul președinte al Academiei Române, transmite Agerpres.

Pop a fost ales, joi, de Adunarea Generală a Academiei Române, cu 86 de voturi. Contracandidatul său din al doilea tur – Victor Voicu – a obţinut 56 de voturi.

Alegerile s-au desfășoară în cadrul Adunării Generale, care a început la ora 10:00. Candidații la cea mai înaltă funcție a forului sunt Ioan-Aurel Pop – rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Victor Voicu – președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române, și Bogdan Simionescu – vicepreședintele Academiei Române.

Ioan-Aurel Pop este rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat în prezent la al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior. Este profesor universitar, doctor în Istorie, membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Române din 2010 și membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg) din 2013. În 2015, a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.