Ioan Mang: Sunt de acord că lucrările reprezintă un plagiat, însă acele lucrări prezentate nu sunt ale mele

Ioan Mang: Sunt de acord că lucrările reprezintă un plagiat, însă acele lucrări prezentate nu sunt ale mele
Foto: informatia-zilei.ro

Ministrul Educației, Ioan Mang, a declarat, joi, la emisiunea „Aktualitatea B1” difuzată de B1 TV, că lucrările acuzate de plagiat și care au fost prezentate în mediul public nu sunt ale sale, ci doar niște falsuri.

Acesta a precizat că toate lucrările care au fost trimise în Japonia spre a se dovedi dacă sunt copiate nu sunt ale sale. Mang a continuat spunând că acest caz este doar o luptă a fostului Guvern, care încearcă să denigreze Cabinetul USL, cu ajutorul minciunilor.

Nu, cred că trebuie să lămurim problema. Au spus că lucrările care indicate că ar fi ale mele sunt plagiat, sunt de acord cu asta. Dar lucrările alea nu sunt ale mele. Lucrarea care s-a trimis în Japonia nu este a mea. Toată această acțiune este o luptă a celor care au pierdut puterea împotriva Guvernului USL, care are susținerea populației. Din disperare, au luat mai mulți membri ai Guvernului la atac și atacă cu tot felul de minciuni și de făcături„, a spus Mang.

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, este verificat pentru plagiat. Consiliul de Etică din Autoritatea Naţională pentru Cercetare Stiinţifică a anunţat că 2 autori străini îl acuză pe ministru că a copiat 4 din articolele publicate de aceştia peste hotare.

Întreg scandalul de plagiat a pornit după ce președintele PDL, Emil Boc, a prezentat, comparativ, o serie de lucrări ale lui Ioan Mang și o serie de lucrări ale unor cercetători străini, toate acestea fiind aproape identice.

PDL a cerut demisia ministrului Educației pe fondul acestor acuzații de plagiat. Mai mult, se pare că întreaga familie Mang stă sub umbra plagiatului după ce jurnalistul Robert Turcescu a prezentat o lucrare a soției ministrului, Erica Mang, de asemenea acuzată de plagiat.

Ioan Mang: Lucrările plagiate nu îmi aparțin

Embed: " />
Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)