Ioan Niculae rămâne în închisoare. Tribunalul Constanța a anulat eliberarea condiționată

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Tribunalul Constanța a anulat eliberarea condiționată
Omul de afaceri Ioan Niculae. Sursa foto: captura video

Ioan Niculae rămâne în detenție, după ce, vineri, Tribunalul Constanța a anulat decizia Judecătoriei Medgidia, instanță care admisese propunerea de liberare condiţionată a omului de afaceri, scrie ziuaconstanta.ro.

Admite contestaţia formulată de DNA Constanța împotriva sentinţei pronunţată de Judecătoria Medgidia. Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penit. Constanţa-Poarta Albă, privind pe condamnatul Niculae Ioan.

Stabileşte termen de reiterare a propunerii după data de 23.10.2021. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile contrare prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii.

În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 23.07.2021 .

Ioan Niculae, 4 încercări pentru eliberarea condiţionată

Omul de afaceri a avut 4 tentative de obţinere a eliberării condiţionate. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.