"Iohannis, voit, ignoră faptul că ținta atacului din SUA comunitatea gay". Asociația Accept: Salutăm mesajul, chiar și stângaci cum e el

"Iohannis, voit, ignoră faptul că ținta atacului din SUA comunitatea gay". Asociația Accept: Salutăm mesajul, chiar și stângaci cum e el
Foto:b365.ro

Repezentanţii Asociaţiei Accept îl critică pe președintele Klaus Iohanis pentru mesajul de condolențe pe care l-a trimis în urma masacrului care a avut loc în weekend într-un club de noapte din Orlando, SUA.

Motivul pentru care membrii asociației sunt nemulțumiți este faptul că șeful statului nu a pomenit în mesajul său faptul că victimele fac parte din comunicatea LGBT și că motivația atacatorului a fost una homofobă.

“Președintele Klaus Iohannis dă un mesaj de sincere condoleanțe pentru familiile victimelor și SUA ca pertener strategic al României. Însă, voit, ignoră faptul că ținta acestui atac a fost comunitatea LGBT și motivația atacatorului a fost una homofobă. În România, autoritățile încă au o dificultate să pronunțe cuvinte precum gay, lesbiană, trans. Nu putem vorbi despre acest masacru fără să discutăm despre ură față de comunitate și efectele ei. Ură de care comunitatea din România se lovește în fiecare zi când merge la școală, la spital, la serviciu.

Președintele ar trebui să fie alături de comunitatea din SUA, în aceste monente dificile și salutăm mesajul, chiar și stângaci cum e el. Dar Președintele trebuie să fie mai ales alături de comunitatea din România, indiferent de moment. Îl așteptăm la ‪#‎BucharestPRIDE”, se arată într-un mesaj al Asociației Accept, transmis pe Facebbok.

Cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite a zguduit statul Florida. 50 de morți și 53 de răniţi este ultimul bilanţ anunţat de autorități, după ce un bărbat de origine afgană a deschis focul într-un club de noapte gay. Atacatorul s-a baricadat în local și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, trupele SWAT l-au răpus. Criminalul era în evidența FBI și jurase credință Statului Islamic, care a revendicat în cele din urmă atacul. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)