Ion Cristoiu, despre agresiunile asupra ministrului Barbu: A fost o provocare ordinară, grosolană, ca alte proteste să nu mai aibă loc

Ion Cristoiu, despre agresiunile asupra ministrului Barbu: A fost o provocare ordinară, grosolană, ca alte proteste să nu mai aibă loc

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat joi seară, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 TV, că agresiunile ce au avut loc în centrul Bucureștiului, cărora le-a căzut victimă ministrul Daniel Barbu, sunt o ”provocare grosolană” care va determina ca alte viitoare proteste să nu mai aibă loc.

”Eu am urmărit cu mare veselie mișcările din București, iar primul lucru care m-a surprins la acestea era faptul că nu se întâmpla nimic deosebit, în sensul că nimeni nu spărgea un geam. De regulă, aceste mișcări adună multă lume, dar mai ales adună provocatorii puterii, care sunt infiltrați. După părerea mea, în seara asta am avut de a face cu o provocare ordinară, grosolană, în urma manifestației de aseară care a ajuns la gazele de șist și de faptul că ăia s-au plimbat pe acolo, au ajuns până la ambasada americană. Băieții au zis >”, consideră Cristoiu. 

Jurnalistul crede că reacția violentă a protestatarilor din București, care au spart luneta mașinii în care se afla ministrul Culturii, este anormală.

”Din punctul de vedere al psihologiei mulțimii, ce s-a întâmplat în seara asta este anormal. Avem un ministru, Daniel Barbu. El nu întruchipează răul pentru cei din piață, adică nu este Victor Ponta, este Daniel Barbu, a dat niște avize. Deodată se mobilizează pe Facebook. Ce s-a întâmplat este o provocare ordinară în așa fel încât aceste mișcări nu vor mai avea loc. Dacă va fi duminică seară, iar se va lăsa cu bătaia, cu snopirea”, a conchis Cristoiu. 

Maşina ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost vandalizată şi blocată, joi seară, de zeci de protestatari care contestă exploatările de la Roşia Montană. (Detalii AICI)

Cristoiu, despre agresiunile suferite de ministrul Barbu