Ion Cristoiu: Știind că oricum sentința în cazul Liviu Dragnea va fi un politică, DNA a trimis ÎCCJ, în loc de motivare juridică, o bucată de proză imbecilă!

Ion Cristoiu: Știind că oricum sentința în cazul Liviu Dragnea va fi un politică, DNA a trimis ÎCCJ, în loc de motivare juridică, o bucată de proză imbecilă!

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că DNA a început să trimită către presă comunicate care seamănă cu o proza , în loc să trimită o motivare juridică în adevăratul sens al cuvântului.

De asemenea, Ion Cristoiu spune că procurorii, până acum, scriau rechizitorii în care proza propriu zisă nu ocupa un loc important. Aceștia scriau  proză doar atunci ”când îi fura condeiul” sau, altfel spus, ”când le apărea în fața ochilor icoana scumpă a șefei lor, Codruța Kovesi, care spunea că ”nu mai știe ce să mai facă, atât de mult se scrie despre ea”.

Cristoiu explică, într-un editorialul postat pe blogul său, de ce procurorii anticorupție au trimis abia după 2 luni motivarea sentinței în dosarul Referendumul.

”Pentru că autorul Documentului s-a gîndit că și producția capului său, concurentă cu mătreața, trebuie să vadă lumina tiparului.
Teoretic, Documentul de mai sus trebuie să convingă Completul condus de Livia Stanciu că pedeapsa primită de Liviu Dragnea de la primul Complet e prea mică. Așa e obligatoriu să se întîmple în cazul unui judecător adevărat. Cum însă Livia Stanciu e o politrucă pusă în fruntea ÎCCJ ca să facă jocurile Binomului SRI-DNA, DNA nu s-a mai ostenit să aducă motive juridice pentru cererea de condamnare mai aspră a lui Liviu Dragnea. Prin urmare, Motive de Apel, teoretic Document juridic, e un soi de editorial pe care, dacă ar fi aparținut unui ziarist, nu l-ar fi publicat nici măcar rubrica de anunțuri mortuare.”, explică omul de presă.

Apoi, gazetarul demonstrează convingerile sale cu o bucată din textul trmis de DNA:

”Demersurile inculpatului Dragnea Nicolae Liviu demonstrează că vocația și pasiunea sa , ca persoană cu poziţie de autoritate şi influenţă a fost de a impune alegătorilor să voteze…- mai adu-i p-ăia de pe la ţară !
Libertatea de alegere pe care o au cetăţenii şi dreptul de a vota sau nu au fost tratate de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu ca un moft al acestora și nu ca un imn al demnității umane și libertății de opțiune.
Deși, libertatea votului este un drept care trebuie apărat cu orice preț , fiind dovadă palpabilă a libertății individului, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a acționat şi s-a manifestat ca și cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni, baloane şi zâne sau chiar cu forța, conform voinței şi interesului inculpatului : Băi, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe.
Aşa fiind, Instanţa Supremă de fond a apreciat pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic şi modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, numai prin raportare la accesarea fără drept a datelor personale, fără a analiza şi încălcarea libertăţii de vot şi modul umilitor în care acesta a tratat electoratul.. ”

În încheierea postării sale, Ion Cristoiu scrie că DNA solicită o pedeapsă mai grea pentru Dragnea pe motiv că acesta n-a tratat dreptul la vot al oamenilor din Suria Vrancei ”ca un imn al demnității umane și libertății de opinie”.

Ultima oră
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)