Ion Pacepa: Corina Crețu a lucrat pentru KGB. A încercat să îl racoleze pe generalul Colin Powell de partea Moscovei (VIDEO)

Ion Pacepa: Corina Crețu a lucrat pentru KGB. A încercat să îl racoleze pe generalul Colin Powell de partea Moscovei (VIDEO)
Foto: epochtimes-romania.com

Fostul general şi adjunct al Direcţiei de Informaţii Externe Ion Pacepa a scris un editorial pentru un site american, în care a lansat ipoteza conform căreia Corina Crețu ar fi lucrat pentru KGB. Potrivit lui Pacepa, Corina Creţu ar fi încercat să îl racoleze pe generalul Colin Powell de partea Moscovei.

Fostul general şi adjunct DIE Ion Pacepa evocă timpurile dinainte de revoluţie, când anumiţi bărbaţi ţintă care vizitau capitale din blocul sovietic, cădeau capcană unui scenariu sexual.

Conform lui Pacepa, acum există o nouă generaţie de spioane sexy – cunoscute pe vremuri drept rândunele. Acum acestea şi-ar face meseria în toată lumea, în special la conferinţele internaţionale, acolo unde şi expun acreditările politice impresionante şi hainele sexy.

În sprijinul teoriei sale, Pacepa vorbeşte de generalul Colin Powell, care e posibil să fi căzut victimă unui astfel de spion.

Iar acesta ar fi fost fermecat de nimeni alta decât Corina Creţu. Cea denumită în cartea sa de către Eugen Mihăescu, un faimos caricaturist al Războiului Rece care a lucrat pentru New York Times, „curteanul roşu al cămarei staliniste”.

Pacepa se întreabă retoric în articol dacă flirtul lui Colin Powell cu Corina Creţu nu a constituit „scheletul din dulap” care l-a făcut să refuze cu încăpăţănare să candideze la preşedinţie. Dacă a fost vorba de un simplu flirt sau despre o operaţiune de a îl recruta şi de a îl compromite pe Generalul Powell, care ar putea fi una dintre cele mai îndrăzneţe încercări de a submina securitatea SUA din ultimii ani.

Tot pentru a-şi construi teoria, Pacepa vorbeşte despre tatăl Corinei Creţu, un fost comunist care a studiat la Moscova, la fel ca Ion Iliescu.

Iar apoi chiar despre noua propunere pentru comisarul de politică regională.

Pacepa dezvăluie că la finalul anilor 1990, preşedintele Iliescu a adus-o pe Corina Creţu la Palatul Cotroceni şi i-a oferit o slujbă echivalentă cu cea de membru al guvernului.

Ion Pacepa: Corina Crețu a lucrat pentru KGB