Încă UN DOSAR pentru peședintele CJ Neamț: Pentru ce l-a trimis DNA în judecată pe Ionel Arsene

Încă UN DOSAR pentru peședintele CJ Neamț: Pentru ce l-a trimis DNA în judecată pe Ionel Arsene

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost trimis din nou în judecată de procurorii DNA.

Astfel, acesta este al doilea dosar de trafic de influență în care Ionel Arsene este judecat, potrivit mediafax.ro.

Potrivit magistraților, Arsene ar fi cerut în schimbul influenţei sale ca lucrări dintr-un contract să fie atribuite unei firme agreate de el.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Arsene Ionel, la data faptei deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în calităţile menţionate mai sus, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unui primar de comună din jud. Neamţ, membru al aceluiaşi partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect ”Construire şcoală în sat ….., judeţul Neamţ” către firma administrată de soţia acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăţi agreate de inculpat. Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câştigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeaşi zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 şi 07.03.2016 deşi produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august şi septembrie 2016). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ”, au transmis reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

De asemenea, președintele CJ Neamț mai este judecat într-un dosar, în care este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro pentru a îşi folosi influenţa.

Tags: