Prim-procurorul Parchetului Militar, despre reacția jandarmilor: Actele de agresiune exacerbate sub nicio formă nu se justificau. Sunt 192 de plângeri (VIDEO)

Prim-procurorul Parchetului Militar, despre reacția jandarmilor: Actele de agresiune exacerbate sub nicio formă nu se justificau. Sunt 192 de plângeri (VIDEO)

Ionel Corbu, prim-procurorul Parchetului Militar, a declarat că, în opinia sa, actele de agresiune exacerbate la protest nu se justificau, atât timp cât jandarmii aveau la dispoziție mai multe modalitățide a bloca demersurile ce puteau degenera.

”Sunt indicii privitor la amploarea evenimentelor ce urmau să se desfășoare. În opinia mea, sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justificau, atâta vreme cât erau multiple modalități de estompare a unor demersuri care au degenerat sau care urmau să degenereze”, a declarat Corbu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta a precizat că au fost depuse până acum 192 de plângeri și că, din informațiile avute, în Piața Victoriei au intervenit vineri 160 de jandarmi.

Prim-procurorul a mai spus că, în acest moment, se vorbește despre persoane vătămate și potențiali agresori.

Întrebat de la care limită încolo intervenția jandarmilor poate fi considerată disproporționată, Corbu a precizat: ”legea 550 prevede clar limitele graduale ale folosirii forței”.

Tags:
Ultima oră
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)