Iordache îl salvează pe toți: 675 de politicieni ar scăpa de dosarele de incompatibilitate prin noua lege ANI (VIDEO)

Iordache îl salvează pe toți: 675 de politicieni ar scăpa de dosarele de incompatibilitate prin noua lege ANI (VIDEO)

Florin Iordache nu se lasă până nu îşi scapă de păcatele penale toţi colegii. Proiectul fostului ministru al justiţiei, de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare. Practic, toate cazurile ANI – acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinţe definitive sau la aplicarea de sancţiuni – ar putea fi anulate. Sute de parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri, ar putea scăpa de consecinţele încălcării legii.

Jurnaliștii de la România Curată arată că 675 de parlamentari, primari, președinți de consiliu județean sau consilieri vor fi scăpați dacă acest proiect al lui Iordache devine lege. Printre aceștia și ministrul de la Transporturi, Felix Stroe, acuzat de incompatibilitate de către ANI în martie 2015 pentru că a deținut simultan funcția de consilier local și cea de președinte al Consiliului de Administrație și director general al RAJA SA, regia locală de apă. Stroe a atacat în instanță și a câștiga în primă instanță, decizia finală urmând fi pronunțată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De această lege ar beneficia însă și personaje precum Șerban Mihăilescu, Steluța Cătăniciu, Marin Anton, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Mihăiță Calimente, Relu Fenechiu sau Mădălin Voicu.

Iordache îl salvează pe toți: 675 de politicieni ar scăpa de dosarele de incompatibilitate prin noua lege ANI

#DIRECT_ONE_86teax#

Urmăriți B1TV.ro și pe