Isterie turistică la cascada Bigăr stârnită de o fotografie photoshopată: "Parcă nu e chiar ca în poză" (FOTO)

Isterie turistică la cascada Bigăr stârnită de o fotografie photoshopată: "Parcă nu e chiar ca în poză" (FOTO)
Foto: Adevarul

Sute de turiști vizitează zilnic cascada Bigăr din Caraș-Severin, după ce a fost aceasta a apărut în mai multe publicații străine. Mai mult, cascada a fost desemnată în 2013, de „The World Geography“, drept cea mai frumoasă din lume.

Doar că realitatea nu se compară cu fotografiile. Cascada Bigă nu arată nici pe departe așa Cuma fost prezentatăd e presă. Totuși, cei ajunși acolo, mulți dintre ei de la mii de kilometri distanță, spun că peisajul este frumos și că nu regretă plimbarea până la Bigăr.

„Parcă nu e chiar ca în poză. Dar nu am regretat că am venit. E aer plăcut, e mai răcoare, e frumoasă zona”, a spune un tânăr din Buziaş pentru Adevărul.

“Am avut un turist din Australia care a venit special să vadă cascada Bigăr. A văzut pozele şi a spus că vrea să vadă cea mai frumoasă cascadă din lume. M-a apucat râsul. Eu sunt din Caraş. Ştiu zona. E o mare păcăleală şi treaba asta cu Bigăr. Vine lumea ca la urs după ce a văzut o poză photoshopată", a spus un localnic care lucrează ca vameş la frontiera cu Serbiam pentru sursa citată.

Și pentru că marketingul a funcționat, autoritățile s-au gândit să și profite pentru a scoate un ban cinstit. Intrarea la cascadă costă 5 lei.

„Vine lume, însă mai mult în perioada de vară. În toamnă-iarnă, numărul turiştilor este mai scăzut. Vin foarte mulţi străini. Chiar astăzi am luat de la Anina, de la «ocazie», doi tineri din Chile. Au venit special din Chile pentru cascada Bigăr. Noi fiind obişnuiţi cu cascada, nu ne vine să credem ce interes mare există pentru ea. Este nebunie. Sute de oameni, în fiecare zi. În perioada iulie-august vine la fel de multă lume şi în timpul săptămânii şi în week-end. Le-am spus în maşină să nu se aştepte să fie ca în poze. Dar după ce au văzut cascada le-a plăcut. Cel puţin aşa au spus. Eu sunt chiar de aici, din zonă, şi veneam tot timpul la ţară. Nu era nimic aici. Nu venea nimeni. Lumea a început să vină de când a fost declarată de cei de la «World Geography» ca fiind cea mai frumoasă într-un top”, a declarat Ana Maria Filip, proprietara Popasului Bigăr.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)