ISU a descoperit o serie de nereguli periculoase pentru persoanele care circulă cu metroul: Sancțiuni de 8000 de lei, aplicate companiei

ISU a descoperit o serie de nereguli periculoase pentru persoanele care circulă cu metroul: Sancțiuni de 8000 de lei, aplicate companiei
foto: specialarad.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a făcut publice o serie de nereguli la rețeaua de transport metrou, printre care reducerea lățimii de circulație din cauza amplasării din anumite zone, a unor spații comerciale, vitrine, lifturi, sau a blocării cu zăvoare a unor uși de evacuare, potrivit unui comunicat oficial.

ISU a aplicat deja 11 sacțiuni contravenționale, anume șapte avertismente și patru amenzi, în valoare de 8000 de lei.

Principalele nereguli constatate în subteran sunt următoarele:

1. Îngreunarea evacuării persoanelor, prin reducerea lățimii de circulație, din cauza:

Unor modificări la sistemul de trecere cu turnicheți;
Amplasării, în anumite zone, a unor spații comerciale, vitrine, lifturi;
Blocării cu zăvoare a unor uși de evacuare;
Sensului de deschidere a unor uși de acces/evacuare, care se face în sens invers evacuării.

2. Nemarcarea tuturor căilor de evacuare prin indicatoare standardizate și funcționarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranță.

3. Nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante.

4. Exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni și legături, precum și străpungerea izolației sau lipsa acesteia.

5. Amplasarea la suprateran, în imediata apropiere a ieșirilor, a unor construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare, care reduc lățimea liberă de circulație a căilor de acces, de evacuare și de intervenție.

CITEȘTE COMUNICATUL INTEGRAL AL ISU AICI

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe