Vești proaste pentru șoferi: Maşinile surprinse cu ITP expirată vor fi blocate la faţa locului

Vești proaste pentru șoferi: Maşinile surprinse cu ITP expirată vor fi blocate la faţa locului

Mașinile care vor avea ITP-urile expirate vor fi blocate la fața locului începând cu 20 mai, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, șoferii vor fi amendați și se vor confisca plăcuţele. Astfel, veți puta muta vehiculul doar cu ajutorul unei platforme sau împingând-o.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

MAI mai anunță că aceleași măsuri vor fi luate și dacă maşina, care a fost cumpărată/vândută, nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

„Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului”, a explicat MAI.

Astfel, se poate verifica, pe site-ul DRPCIV, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă.

Tags: