Jandarmeria Română se laudă pe Facebook după ce a amendat oameni care jucau barbut în loc de șah

Jandarmeria Română se laudă pe Facebook după ce a amendat oameni care jucau barbut în loc de șah

În ultimul an, din momentul în care OMS a anunțat oficial „pandemia de COVID”, Poliția și Jandarmeria au fost implicate în diverse scandaluri, care au avut drept subiect maniera abuzivă de aplicare a sancțiunilor și greșelile de comunicare. Una dintre acțiunile Jandarmeriei, care a atras un val de comentarii negative, a fost distribuită pe Facebook.

Update 15.10: În materialulpublicatpe pagina oficială de Facebook, Jandarmeria Română nu a precizat specific ce fel de activitate desfășurau persoanele amendate. În urma postării articolului pe B1.ro, Jandarmeria a revenit cu precizări: jocul cu zaruri era barbut.

Mai multe grupuri de jandarmi au amendat în această săptămână câțiva cetățeni care „jucau zaruri”într-un foișor amenajat pentru șah, din Sectorul 6 al Capitalei.

Umor involuntar marca Jandarmeria Română

Jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 19.000 de lei.Deși pare greu de crezut, „isprava” a fost relatată chiar de către Jandarmeria Română.

„Șahul nu se joacă cu zaruri

Seara trecută, sectorul 6 al Capitalei. Într-o zonă verde, aflată între blocuri, vedem mai multe persoane adunate laolaltă. Ajungem la fața locului. „Foișor de șah” – scria mare pe gardul ce împrejmuia spațiul de relaxare.

„- Șase… Vin jandarmii!” – îl auzim spunând pe unul dintre jucători.

Șahul se juca, de fapt, cu zaruri. Erau 14 persoane. Două dintre acestea, minore, iar, mai mult, un bărbat din grup figura în izolare la domiciliu.

Ce le-a picat la zar? E simplu de intuit! Amenzi pentru constituire de grup și practicarea jocurilor de noroc, precum și pentru nerespectarea regulilor sanitare. Valoarea sancțiunilor: 19.000 de lei. Un fel de șah mat adus de o prezență neașteptată”, a notat Jandarmeria Română pe Facebook.

Gafele Jandarmeriei, taxate în online

Internauții au reacționat prin critici dure și ironii.

„Să vă fie rușine, îmbrăcați uniforma degeaba!”, „Unde semnez petiția ca acești apărători vigilenți ai patriei să primească o decorație și o promovare? Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă, să stârpiți toate aceste clanuri mafiote care joacă șah cu zaruri!”, „Când veți fi bătuți de oameni pe stradă, să vă aduceți aminte și de aceste momente!”, „Mulțumim că ne-ați salvat și de această dată!” sunt o parte dintre comentariile acide la postarea jandarmilor.