Joacă afară este benefică pentru copii

Joacă afară este benefică pentru copii

Beneficiile jocurilor

Jocurile în aer liber ajută la creșterea fizică, mentală și emoțională a celor tineri. Constatarea aceasta este a specialiștilor care lucrează în domeniul sănătății copiilor. Ei recomandă ca cei mici să se joace afară câteva ore pe zi.  

În zilele noastre din cauza device-urilor moderne, îndepărtarea copiilor mai mari de pe telefon și calculator devine o adevărată provocare pentru majoritatea părinților. Prin urmare, obiceiul copilului tău de a petrece timp în aer curat printre colegii tăi este un obicei util, care trebuie construit din primii ani de viață.

Jucării de exterior sunt utile pentru o postură adecvată a corpului, o bună coordonare și formarea generală a fizicului adolescenților, iar comunicarea dintre copii este un element necesar pentru socializarea și creșterea lor ca indivizi. Nevoia unor astfel de activități este incontestabilă, dar pentru ca micuții să se simtă confortabil și protejați, mamele și tații sunt cei care trebuie să se gândească în avans la siguranța copilului.

Cum să îl îmbraci adecvat pe copil pentru aventuri în afara casei?

Fie că aveți de gând să faceți o plimbare până la parc, o întâlnire cu alte mame cu copii sau un joc la cel mai apropiat loc de joacă este important ca cel mic să se simtă confortabil în haine și să fie îmbrăcat adecvat cu condițiile meteorologice.

Vara, cu cât temperaturile sunt mai ridicate, cu atât îmbrăcămintea este mai ușoară. Copiii nu stau locului afară, continuă să alerge, să sară și în acest dinamism implică purtarea unor haine din țesături subțiri de bumbac, cu care pielea delicată a bebelușului este obișnuită.

În căldură, pălăria nu este doar la modă, ci un accesoriu util, deoarece protejează capul copilului de supraîncălzire și ochii de lumina puternică a soarelui. Există o gamă largă de modele în rețeaua comercială. Alegeți tipul de pălării cu vizieră, din bumbac sau pălării de paie. Produsele sunt concepute pentru cei mici, sunt colorate, cu multe imagini, elemente pline de farmec și imagini ale personajelor preferate.

Încălțăminte de vară ar trebui să fie, de asemenea, ușoare și cu tălpi subțiri. Părinții aleg cel mai adesea sandalele de sezon și adidașii confortabili pentru ca cei mici să alerge liber.

Iarna necesită și o atitudine specială față de îmbrăcămintea copiilor. Medicii pediatri recomandă jocul moderat în aer liber, chiar și în zilele reci, datorită avantajelor sale. Desigur, timpul petrecut afară trebuie să fie scurtat, iar cel mic trebuie îmbrăcat călduros și confortabil. Căciulă, fularul și mănușile sunt o parte obligatorie a garderobei de iarnă.

Marele plus al majorității jachetelor moderne este că sunt suficient de calduroase și ușoare pentru a permite jocul chiar și în zăpadă pe tipul iernii.

Protecția necesară pentru copii

Produsele de protecție solară pentru pielea delicată a bebelușului îl protejează pe cel mic de efectele periculoase ale soarelui strălucitor. Chiar și atunci când se joacă într-un parc sau loc de joacă al orașului, pielea sensibilă a fetelor și băieților mici are nevoie de îngrijire suplimentară. Protecția eficientă a copilului implică utilizarea regulată a unor creme de protecție solară sau a unor loțiuni specializate. Preparatele de calitate sunt cu spectru larg de protecție împotriva razelor UVA și UVB. Este important ca produsele cosmetice să fie aplicate în funcție de cantitatea specificată și cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea directă la lumina soarelui.

Cu toate acestea este bine să urmați sfaturile medicilor, conform cărora copiii nu ar trebui să se joace în lumina directă a soarelui în cel mai fierbinte moment al zilei, între orele 11 și 16. Părinții nou-născuților și bebelușilor mai mici, în primele 6 luni ar trebui să fie și mai atenți.

Jocul în aer liber implică și protecșia împotriva mușcăturilor de insecte. Pe piață există o gamă largă de produse medicale care sunt concepute pentru cei mici. Pentru fiecare astfel de produs, producătorul este obligat să indice vârsta adecvată pentru utilizare și metodele de aplicare a produsului.

Pentru cei mici sunt loțiuni speciale, brățări sau autocolante ce sunt concepute pentru a proteja copilul atunci când este în natură. Există, de asemenea, multe produse care calmează pielea după o posibilă mușcătură de țânțari, păianjeni sau alte insecte.

Veți găsi toate produsele necesare copilului tău în magazinele Kidso.ro și pe site-ul lor.