Judecătorul CCR Acsinte Gaspar, al treilea membru care cere convocarea plenului Curții pe tema eratei din motivare

Judecătorul CCR Acsinte Gaspar, al treilea membru care cere convocarea plenului Curții pe tema eratei din motivare
Foto: ccr.ro

Acsinte Gaspar este al treilea judecător care a cerut întrunirea Curţii Constituţionale în legătură cu erata din motivarea CCR privind românii din străinătate, care a stârnit atâta scandal. Ca şi ceilalţi judecători, nici el nu a auzit de aşa ceva.

„Eu am aflat despre acestă erată de la televizor. Nu-i mai puţin adevărat că l-am contactat pe domnul judecător Minea şi l-am întrebat despre ce erată este vorba. Eu, de când sunt judecător, nu am întâlnit în jurisprudenţa Curţii asemenea erate. Nu aş vrea să mă pronunţ acum dacă este sau nu vorba de o eroare materială până ce nu văd textul care s-a vrut să fie în cuprinsul acelei hotărâri.” A spus Gaspar.

Gaspar a subliniat că nu a fost consultat cu privire la nicio erată care ar schimba datele referendumului. Chiar şi aşa, liberalii spun că erata CCR este. legală.

Până acum alţi 2 judecători, Tudorel Toader şi Ion Predescu, i-au cerut preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, să convoace Plenul Curţii pentru a lămuri acest scandal. Paragraful lipsă arată că pe listele electorale trebuie să rămână toţi cetăţenii români cu drept de vot.

Un alt judecător CCR cere convocarea plenului pe tema eratei

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22519').select();" id="embed_text_22519" />